PDF-ikonPrintikon

Nyheder fra SSI

Historisk høj tilslutning til de tidlige vacciner i børnevaccinationsprogrammet

27. juni 2017

Nye tal viser, at 96 % af alle fra fødselsårgang 2016 har fået den første grundvaccine i børnevaccinationsprogrammet. Og at 92 % af børn fra fødselsårgang 2014 har fået den første MFR-vaccine.

Færre danskere smittes med listeria

27. juni 2017

Antallet af danskere, der bliver syge med listeria-infektion, er faldet siden der blev indført systematisk DNA-analyse af samtlige listeria-bakterier fundet hos mennesker eller i fødevarer fundet i den offentlige kontrol herhjemme. DNA-analysen har givet fødevaredetektiverne på SSI et effektivt våben i kampen mod den farlige bakterie, som før var næsten umulig at spore. Ved at sammenligne DNA-profilerne kan det nu ofte hurtigt spores, præcis hvilken fødevare listeria-bakterien kommer fra, og dermed forhindre, at flere bliver smittet.

Vaccinedag 2017

22. juni 2017

SSI inviterer igen i år til informationsdag om børnevaccinationsprogrammet.

Status på tilslutning til HPV-vaccinationsprogrammet

21. juni 2017

Der bliver givet væsentlig flere HPV-vaccinationer nu sammenlignet med en tilsvarende periode sidste år.

Genvariant har hjulpet grønlændere til bedre at forbrænde fedt i kosten

21. juni 2017

En særlig variant i et bestemt gen med betydning for fedtforbrænding har formentlig været en stor fordel for den oprindelige grønlandske befolkning. Alle med udelukkende grønlandske forfædre bærer den. Til gengæld findes den stort set ikke andre steder i verden. Det viser nye resultater af et genotypningsstudie fra Statens Serum Institut, der netop er offentliggjort.

Tidlig og hård influenzasæson 2016/17

14. juni 2017

Influenzasæsonen 2016/17 var præget af, at influenzaaktiviteten begyndte tidligt på sæsonen, allerede før jul. Det sæsoninfluenzavirus, der var i omløb (influenza A (H3N2)), er kendt for at gå hårdt ud over de ældre. Der blev registreret det højeste antal indlæggelser med påvist influenza siden 2009/10, og der var markant overdødelighed blandt de ældre på 65 år og derover.

SSI er med til at forme fremtidens globale overvågning af fødevarebårne sygdomsudbrud

9. juni 2017

Verden over arbejder sundhedsmyndigheder og laboratorier på at indføre helgenomsekventering, som en ny fælles standardmetode til at identificere, opklare og begrænse fødevarebårne sygdomsudbrud. Metoden er både hurtigere, mere præcis og ofte billigere end mere traditionelle metoder.

Nyheder fra SSI

Søg i nyheder:

Kontakt

Afsnit for Kommunikation
Presse- og kommunikationskonsulent
Helle Falborg Pedersen

Tlf. 3268 3293