PDF-ikonPrintikon

Nyheder fra SSI

Sag vedr. anbefalet brev fra SSI med personoplysninger, der fejlagtigt blev afleveret hos kinesisk visakontor

22. juli 2016

Der har de seneste dage været stor presseomtale om en sag fra 2015, hvor et anbefalet brev fra SSI til Danmarks Statistik fejlagtigt blev afleveret af postvæsenet på det kinesiske visa kontor i Danmark.

Online bestilling af influenzavacciner til sæson 2016-2017

19. juli 2016

Der er nu åbnet for bestilling af influenzavacciner til den kommende sæson. Bestillingerne skal sendes via SSI’s online formular på adressen: www.ssi.dk/influenzavacciner

Skybrud har ramt Danmark igen

11. juli 2016

Du kan beskytte dig imod smitte under oprydningen

Ny screeningsundersøgelse kan på en enkelt patientprøve analysere for mange forskellige infektionssygdomme

8. juli 2016

Statens Serum Institut har udviklet en ny diagnostisk mikrobiom undersøgelse, som kan detektere de fleste bakterielle, svampe og parasitære patogener. Analysen er en videreudvikling af den klassiske 16S/18S PCR metode og er i stand til at påvise ellers oversete kliniske relevante mikroorganismer og multimikrobielle infektioner.

Risikoen for at få blodforgiftning med Stafylokokker skal muligvis findes i vores gener

7. juli 2016

Statens Serum Institut har medvirket til den første undersøgelse, der påviser at førstegradsslægtninge til personer, som har været indlagt med stafylokok* -blodforgiftning, selv har op til fem gange så stor risiko for at få sygdommen i forhold til den danske befolkning generelt – men hvad skyldes denne risiko?

Forhøjet forekomst af kighoste

6. juli 2016

I første halvdel af 2016 er der observeret en forhøjet forekomst af kighoste i Danmark. Især i maj og juni måned var antallet af laboratoriepåviste tilfælde højere end det forventede niveau.

Koppe- og tuberkulosevaccinerede har bedre overlevelse

6. juli 2016

Dødeligheden af naturlige årsager er lavere blandt de voksne, der blev vaccineret mod kopper og tuberkulose som børn end dem, der ikke fik netop de to vacciner. Det viser ny undersøgelse fra CVIVA - Forskningscenter for Vacciner og Vitaminer.

Nyheder fra SSI

Søg i nyheder:

Kontakt

Afsnit for Kommunikation
Presse- og kommunikationskonsulent
Helle Falborg Pedersen

Tlf. 3268 3293