PDF-ikonPrintikon

Nyheder fra SSI

Opdaterede rejseråd i forhold til risiko for smitte med zikavirus

25. maj 2016

Det er nu veletableret, at gravide (fosteret) er i særlig risiko ved smitte med zikavirus.

Alvorligt udbrud af gul feber i Angola

25. maj 2016

Et omfattende udbrud af gul feber har udviklet sig i Afrika i løbet af de seneste fem måneder.

Ny analyse til påvisning af ekspression af BCR-ABL1 fusionsgen til diagnostik og monitorering af kronisk myeloid leukæmi m.m.

24. maj 2016

SSI har opsat en real-time RT-PCR analyse for transskriptet af dette gen. Analysen er en kvantitativ analyse og kan anvendes til detektion af BCR-ABL1 fusionsgenet, samt til at følge patienter under behandling.

Første års erfaring med overvågning af infektioner erhvervet i sygehuse gennem HAIBA

18. maj 2016

I 2015 blev der etableret national overvågning af tre typer sygehuserhvervede infektioner gennem Hospital-Acquired Infections Database (HAIBA). Nu dokumenterer data fra HAIBA, at forekomsten af tarminfektioner forårsaget af bakterien Clostridium difficile falder. Dette fald ses især i Hovedstadsområdet og på Sjælland, og kan formentlig forklares med den store indsats der er gjort for at bekæmpe disse infektioner.

Fransk salat smittede 400 danskere med roskildesyge

18. maj 2016

Kilden til de mange alvorlige mavetilfælde, som i starten af april ramte 23 selskaber og tilsammen 412 danskere var Lollo Bionda krølsalat fra Frankrig. Det viser resultaterne af den efterforskning, som Statens Serum Institut, DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsen har gennemført i fællesskab i jagten på årsagen til et af de senere års største udbrud af norovirus i Danmark.

Stadig flere rejsende udsættes for mulig rabies

13. maj 2016

Antallet af personer, der får forebyggende vaccination mod rabies i forbindelse med udlandsrejser stiger hvert år. Det skyldes stigning i rejsende til lande med rabies, viser ny opgørelse fra Statens Serum Institut.

Forskelligt forløb af influenza-pandemien i de nordiske lande

12. maj 2016

Forskellige vaccinationsstrategier i de nordiske lande under svineinfluenzapandemien i 2009 kan have ført til forskelle i sygdommens forekomst i efterfølgende år, viser ny undersøgelse. Færrest blev vaccineret med pandemivaccinen i Danmark, hvilket kan være årsag til, at flere blev ramt af influenza med pandemivirus i sæsonen efter.

Nyheder fra SSI

Søg i nyheder:

Kontakt

Afsnit for Kommunikation
Presse- og kommunikationskonsulent
Helle Falborg Pedersen

Tlf. 3268 3293