PDF-ikonPrintikon

Nyheder fra SSI

Tid til influenzavaccination

28. september 2016

Den 1. oktober markerer begyndelsen af influenzasæsonen og starten på tilbuddet om gratis influenzavaccination til udvalgte personer.

Ny variant af MRSA fundet hos danske svin

21. september 2016

I en ny undersøgelse har forskere på SSI for første gang påvist en ny variant af MRSA (mecC-MRSA) i en dansk svinebesætning. De har også vist, at bakterien er blevet overført mellem dyr og mennesker. Forskningsresultaterne er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Journal of Antimicrobial Chemotherapy.

Fjerkrækød som kilde til MRSA-smitte

21. september 2016

Det er lykkedes forskere fra Statens Serum Institut at finde sammenhæng mellem enkelte tilfælde af smitte med fjerkræ-MRSA hos byboere og udenlandsk kyllingekød. Resultaterne er netop offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Clinical Infectious Diseases.

Flere fik påvist gonorré i 2015

21. september 2016

Antallet af gonorrétilfælde fortsætter med at stige. Stigningen forekommer især hos heteroseksuelt smittede mænd og kvinder, mens antallet blandt mænd, der har sex med mænd ligger på niveau med året før.

Smitteveje i udbredelsen af husdyr-MRSA

16. september 2016

I en ny, norsk-dansk videnskabelig undersøgelse af alle norske tilfælde af husdyr-MRSA hos både mennesker og dyr frem til 2014 har forskere fra Statens Serum Institut været medvirkende til at påvise at mennesker kan spille en væsentlig rolle i introduktion og spredning af husdyr-MRSA. Forskningsresultaterne er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Clinical Infectious Diseases.

Virusudbrud i udlandet fører til skærpet overvågning i Danmark

12. september 2016

Flere europæiske lande har i den senere tid set flere tilfælde end normalt af børn syge med enterovirus og human parechovirus (HPeV). Danmark har endnu ikke oplevet en stigning denne sæson i disse vira, men børnelæger opfordres til at være opmærksomme på disse typer virus, der spores bedst i afførings- eller luftvejsprøver.

Mange kvinder med formodede bivirkninger efter HPV-vaccinen havde symptomer allerede før de fik det første stik

9. september 2016

Højere forekomst af lidelser i fordøjelsessystemet og det muskulære system før vaccination er blandt andet nogle af de ting, der adskiller gruppen af kvinder, der har anmeldt formodede HPV-vaccine bivirkninger fra vaccinerede kvinder, der ikke har anmeldt bivirkninger. Det viser dansk registerundersøgelse. Dele af denne undersøgelse blev i april 2016 fremlagt på Nordisk Vaccinemøde på Island men undersøgelsen er nu er offentliggjort i tidsskriftet PLOS ONE og kan derfor læses i sin helhed.

Nyheder fra SSI

Søg i nyheder:

Kontakt

Afsnit for Kommunikation
Presse- og kommunikationskonsulent
Helle Falborg Pedersen

Tlf. 3268 3293