PDF-ikonPrintikon

Nyheder fra SSI

Nyt våben i den globale kamp imod tuberkulose

27. februar 2017

En ny hudtest for tuberkulose, der er udviklet på SSI, kan med stor sikkerhed identificere den store del af verdens befolkning der er smittet med tuberkulose uden at vide det. Det muliggør udrulningen af en storstilet global behandlingsstrategi som er WHO´s nye våben i kampen mod TB.

Stigning i forekomst af invasiv meningokoksygdom forårsaget af gruppe W135

8. februar 2017

I 2016 har der været otte tilfælde af denne type mod det normale gennemsnit på to årlige tilfælde. Stigningen for type W135 skal dog ses i lyset af, at man i 2016 har set det hidtil laveste antal tilfælde af meningokoksygdom i Danmark siden overvågningen begyndte i 1980.

Opgørelse for blodforgiftning med MRSA 4. kvartal 2016

7. februar 2017

Referencelaboratoriet for Antibiotikaresistens og Stafylokokker på Statens Serum Institut opgør hvert kvartal antallet af blodforgiftninger forårsaget af MRSA samt dødsfald som følge af disse.

Ny viden om resistens mod influenzamidler

3. februar 2017

Det er vigtigt hurtigt at teste patienter, der behandles med antivirale midler mod influenza, så snart mistanke om behandlingssvigt opstår. Dels for at undgå udvikling af resistens og unødig behandling med ineffektive midler dels for at forhindre spredning af resistente influenzavirae, viser ny undersøgelse fra SSI

Antropologen fandt ud af, hvorfor vaccinationer redder så mange

2. februar 2017

Professor Peter Aaby får SEB Pensions Hæderspris for sin forskning i vacciners uspecifikke effekter

Påmindelser om vaccination sendes nu til e-Boks

1. februar 2017

Statens Serum Institut sender påmindelser om manglende børnevaccination til e-Boks fra 6. februar 2017. Den nye ordning sikrer, at påmindelserne når hurtigt og sikkert frem.

Status for influenzasæson 2016/17

1. februar 2017

I Europa er der udbredt influenzaaktivitet, og der observeres overdødelighed i flere lande. I Danmark er der de seneste uger også set en støt stigning i antallet af hospitalsindlagte patienter med påvist influenzainfektion, og flere hospitaler har meldt om øget belastning og overbelægning.

Nyheder fra SSI

Søg i nyheder:

Kontakt

Afsnit for Kommunikation
Presse- og kommunikationskonsulent
Helle Falborg Pedersen

Tlf. 3268 3293