PDF-ikonPrintikon

Nyheder fra SSI

Ny landeklassifikation i forhold til zikavirus

22. marts 2017

WHO, ECDC (det europæiske center for sygdomskontrol) og CDC (det amerikanske center for sygdomskontrol) har pr. 10. marts 2017 lavet en fælles landeklassifikation i forhold til risiko for smitte med zikavirus.

Udvidede anbefalinger for vaccination mod gul feber ved rejse til Brasilien

21. marts 2017

Udbruddet af gul feber i Brasilien udvikler sig fortsat til nye områder, som normalt ikke regnes for gul feber-risikoområder.

Advarsel: Mistanke om salmonella i forloren hare

16. marts 2017

I alt 19 personer er blevet syge af samme type salmonella-bakterie. Undersøgelserne peger på, at det er en frossen færdigret med forloren hare fra Coop, produceret af Tulip, der er kilden til udbruddet.

Mæslinger påvist i Aarhus

15. marts 2017

En kvinde i tyverne har fået påvist mæslinger på Aarhus Universitetshospital. Kvinden var ikke MFR-vaccineret som barn og er med stor sandsynlighed blevet smittet under en ferierejse i Asien. Der foreligger endnu ikke typning af mæslingevirus

Ny gonorré-anmeldelsesformular

15. marts 2017

Formularen til klinisk anmeldelse af gonorré, 1510 - G, er gjort mere brugervenlig, idet en del spørgsmål er udgået.

SSI i top med at tjene penge på opfindelser

15. marts 2017

SSI er den offentlige forskningsinstitution, der set over en ti-årig periode har haft flest indtægter på teknologioverførselsaktiviteter, viser rapport fra Styrelsen for Forskning og Innovation.

Stabilt antal smittede med hepatitis C

15. marts 2017

I 2016 modtog Statens Serum Institut 6 anmeldelser af tilfælde af akut, og 234 tilfælde af kronisk hepatitis C. Dette antal er på linje med de seneste år.

Nyheder fra SSI

Søg i nyheder:

Kontakt

Afsnit for Kommunikation
Presse- og kommunikationskonsulent
Helle Falborg Pedersen

Tlf. 3268 3293