To tidligere fund af multiresistent bakterie

Der er nu i alt 11 tilfælde, der er påvist med den unikke type af cpo-infektioner, hos patienter der har fået lægemidlet Dicillin i perioden op til påvisningen. To af tilfældene blev allerede påvist i 2020, de resterende ni tilfælde fra oktober 2022 og fremefter.

I begyndelsen af februar blev antibiotikalægemidlet Dicillin tilbagekaldt, og patienter opfordret til at ombytte deres medicin. Det skete efter ni fund af den antibiotikaresistente bakterie hos personer, der havde fået Dicillin samt fund af samme bakterie på lægemidlets overflade.

Statens Serum Institut (SSI) har ikke registreret yderligere tilfælde med udbrudsstammen, end de to ekstra fund i efteråret 2020, og de nye fund giver derfor ikke anledning til særlige anbefalinger for personer der har indtaget Dicillin før september 2022” siger SSI's faglige direktør, Tyra Grove Krause.

”Selv om der er påvist to tilfælde i 2020, vurderer vi, at risikoen for at være blevet smittebærer ved at have indtaget Dicillin før september 2022, er så lille, at der ikke er grund til særlige forholdsregler for disse personer”.

Læs mere om udbruddet med cpo-bakterien.

Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI