Vaccinedata klar til forskning

Ny aftale mellem Statens Serum Institut og Sundhedsdatastyrelsen sikrer, at forskere nu får adgang til data for alle vaccinationer fra Det Danske Vaccinationsregister (DDV) til brug for forskning.

Statens Serum Institut (SSI) og Forskerservice hos Sundhedsdatastyrelsen (SDS) har indgået aftale om, at oplysninger om vaccinationer registreret i DDV kan videregives til forskningsbrug.

Det betyder, at forskere fra 1. oktober 2023 kan ansøge om data på alle typer vacciner fra DDV hos Forskerservice og ikke kun covid-19-vaccinedata.

Det vil dermed være muligt at søge om vaccinedata på alt fra influenza- til HPV-vaccination, kighostevaccination og øvrige vacciner i det danske børnevaccinationsprogram.

"Det er helt afgørende for forskere at have adgang til sundhedsdata, så vi hele tiden kan blive klogere på sygdomme, behandling og forebyggelse, og her er vaccinationsdata en vigtig brik. Derfor er jeg utrolig glad for, at vi nu også kan tilbyde disse data til forskningen," siger Marianne Voldstedlund, afdelingschef, Epidemiologisk Infektionsberedskab, Statens Serum Institut.

De oplysninger, man nu kan søge om, indeholder bl.a. information om vaccinetype og oplysninger omkring administration og registrering af vaccination.

Læs mere om adgangen til data via Forskerservice her: Data fra SSI til forskning.

Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI