DANMAP seminar om antibiotikaforbrug- og resistens

Kom til DANMAP seminar og hør om de nyeste overvågningsresultater og forskning inden for antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark. Seminaret finder sted den 15. november 2023 og er arrangeret af Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet.

Aktører verden over sætter i uge 46 fokus på risici forbundet med uhensigtsmæssig og unødig brug af antibiotika. I den forbindelse inviterer parterne bag det danske overvågningsprogram DANMAP til et seminar om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark.

Det er muligt at deltage fysisk på DTU Lyngby Campus eller online.

Program

Seminaret gennemgår de vigtigste resultater fra den årlige DANMAP-rapport, som opgør forbruget af antibiotika til dyr og mennesker samt forekomsten af antibiotikaresistente bakterier i dyr, fødevarer og mennesker i Danmark i 2022. Derudover vil andre emner af relevans for antibiotikaforbrug og –resistens blive præsenteret af inviterede oplægsholdere. Rapporten bliver udgivet på DANMAP’s website inden seminaret.

Programmet på dansk.

The programme in English.

Tid:

Onsdag den 15. november 2023 kl. 10.30–15.00.

Sted:

DTU Oticonsalen
Anker Engelundsvej 1
2800 Kgs. Lyngby

Tilmelding

Det er gratis at deltage i seminaret, men tilmelding er nødvendig senest den 6. november 2023 for fysisk deltagelse på DTU, og senest den 13. november for online deltagelse.

Læs mere

DANMAP-programmet har siden 1995 overvåget brugen af antibiotika til mennesker og dyr i Danmark, samt forekomsten af antibiotikaresistens blandt bakterier fra dyr, mennesker og fødevarer. DANMAP er blandt de ældste overvågningsprogrammer i verden inden for antibiotika og resistens.

Læs mere om den internationale antibiotikauge på WHO’s website

Læs mere på danmap.org

Kontakt

Ana Sofia Rebeiro Duarte asrd@food.dtu.dk

Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI