Har måttet melde 8.000 prøver ud med svaret "inkonklusivt"

En laboratoriefejl hos TestCenter Danmark gør, at man onsdag morgen har måttet sende cirka 8.000 borgere et inkonklusivt testsvar på deres PCR-test. De kan forvente et nyt, korrigeret svar på deres prøver i løbet af dagen.

Billede af omikron-sekventering 01

På grund af en laboratoriefejl har TestCenter Danmark (TCDK) måttet melde cirka 8.000 prøver ud her til morgen med svaret "inkonklusivt".

Det gælder alene for prøver, hvor det første svar blev sendt ud til borgerne mellem tirsdag aften klokken 18.00 og onsdag morgen klokken 07.00. Da fejlen blev opdaget, fik disse borgere så senere her til morgen et korrigeret svar, hvor prøven blev erklæret "inkonklusiv".

Desuden gælder det alene for prøver, der er taget i Østdanmark og altså hverken på Fyn eller i Jylland.

Tjek din sundhed.dk

TCDK kører de berørte prøver om i laboratoriet her onsdag formiddag, og man kan forvente at få et korrigeret svar på sin prøve i løbet af dagen.

”Borgere, der har fået korrigeret deres prøvesvar til inkonklusiv her til morgen, skal derfor tjekke deres sundhed.dk-profil i løbet af dagen for at se, om de har fået et nyt, korrigeret prøvesvar”, siger TCDK’s direktør Anne-Marie Vangsted.

TCDK beklager fejlen.

Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI