COVID-19 – opdatering

Siden sidste uges opdatering om COVID-19 i Statens Serum Instituts nyhedsbrev EPI-NYT har situationen ændret sig til, at der nu er flere lande/områder udenfor Kina med tegn til pågående smittespredning af det nye coronavirus (SARS-CoV-2).

I takt med den tiltagende globale spredning af COVID-19 er der øget sandsynlighed for, at der også vil optræde tilfælde i Danmark. Derfor har Sundhedsstyrelsen den 25. februar 2020 offentliggjort justerede retningslinjer for håndtering af COVID-19. Retningslinjerne beskriver i hvilke tilfælde sygdommen skal mistænkes, hvilke sygehuse der kan modtage patienter mistænkt for COVID-19 og andre praktiske forhold om håndtering af patienter og af nære kontakter til disse.

Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og –kontrol (ECDC) har i dag opdateret sin afgrænsning af risikoområder. Disse risikoområder vil også være gældende for de patienter, der skal mistænkes i Danmark.

Risikoområderne er aktuelt Fastlandskina, Sydkorea, Japan, Singapore, Hongkong, Iran og følgende fire regioner i Italien: Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto. ECDC vil om muligt præcisere, i hvilke underområder i de fire italienske regioner der er særlig risiko.

Læs mere i EPI-NYT 9/2020