Udbruddet med ny coronavirus er nu erklæret for en folkesundhedsmæssig krise af international betydning

WHO’s generaldirektør Tedros Ghebreyesus kunne torsdag aften meddele, at udbruddet med ny coronavirus i Kina nu anses som en folkesundhedsmæssig krise af international betydning.

Billede af WHOs logo

WHO valgte torsdag, at erklære udbruddet med 2019-nCoV i Kina for en folkesundhedsmæssig krise af international betydning. Erklæringen om en folkesundhedsmæssig krise af international betydning betyder, at alle lande nu er forpligtet til at samarbejde om at bekæmpe udbruddet med ny coronavirus (2019-nCoV), samtidigt med at det skaber mindst muligt problemer i forhold til rejser og handel.

”Det at WHO nu har erklæret udbruddet med ny coronavirus en folkesundhedsmæssig krise af international betydning, er forventeligt og fornuftigt i forhold til udbruddets omfang og hurtige udvikling.” Siger Tyra Grove Krause, afdelingschef på Statens Serum Institut. Hun tilføjer:

”Det betyder, at WHO bedre kan sikre en koordineret indsats imellem landene for at inddæmme udbruddet. WHO vil også bedre kunne hjælpe lav- og mellemindkomstlande til at styrke deres beredskab. Derudover kan WHO sikre midler til støtte til forskning i behandling og udvikling af en vaccine.”

SSI vurderer stadig risikoen, for at vi i Danmark skal se smitte hos rejsende fra Kina, som lav, mens risikoen for smitte inden for landets grænser for nuværende anses for meget lav.

Tyra Grove Krause

Kontakt

Tyra Grove Krause, Faglig direktør, Epidemiologisk Infek.bered-Ledelse stab / Epidemiologisk Infektionsberedskab
T. 32688613 @. tgv@ssi.dk Se profil