Danmark i front med vaccinationer og mindre overdødelighed

Seneste tal fra Our World in Data viser, at Danmark sammenlignet med andre lande er kommet godt igennem covid-19-pandemien i forhold til overdødelighed.

Danmark har under covid-19-pandemien haft lavere overdødelighed i befolkningen end mange andre lande. Den samlede overdødelighed uanset årsag er betydelig lavere i Danmark end en lang række andre lande i verden. Det viser nye tal fra Our World in Data.

Excess mortality: Cumulative number of deaths from all causes compared to projection based on previous years, per million people

”Det er fantastisk glædeligt, at vi er kommet igennem to års pandemi med en så begrænset overdødelighed samtidig med, at vi nu har et fuldt genåbnet samfund. Det vidner om en styrke og evne til at samarbejde på tværs i det danske samfund. I sidste ende betyder det, at danskerne har været rigtig gode til at passe på hinanden. Det betyder også, at forskellige aktører har arbejdet godt sammen. Det gælder både offentlige myndigheder på tværs af stat, region og kommune samt erhvervsliv og interesseorganisationer,” siger direktør i Statens Serum Institut, Henrik Ullum.

En stærk medvirkende årsag til den lave overdødelighed i Danmark har været en succesfuld tilslutning af covid-19-vaccinationer og den høje vaccinationsdækning.

”Når vi sammenligner med andre lande og kigger i data, kan vi se, at den høje vaccinationsdækning har været afgørende for denne succes. Der må vi være taknemmelige for de mange danskere, der har valgt ikke kun at beskytte sig selv men hele samfundet ved at lade sig vaccinere mod covid-19,” siger Henrik Ullum.

Share of people who completed the initial COVID-19 vaccination protocol


Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI