Statens Serum Institut: Der er rigelige influenzavacciner i år

Over en halv million doser influenzavaccine ligger lige nu ude hos læger, på apoteker og klinikker, klar til at blive brugt - og flere er på vej. Statens Serum Institut har i år indkøbt 2,5 mio. doser influenzavacciner. Det er rekord mange, og vi har indtil videre sendt 1,3 mio. influenzavaccinedoser ud. Resten kommer ud i de kommende uger.

743.000 danskere i målgrupperne er allerede blevet vaccineret, og det betyder at der ligger over en halv million vaccinedoser klar på hylderne rundt om i landet.

”Med 2,5 mio. doser er der mere end rigeligt til risikogrupperne, så der burde ikke være et problem, hvis de enkelte praktiserende læger, apotekerne og de private vaccinationskliniker ikke har bestilt flere hjem, end de har brug for til at vaccinere målgrupperne,” siger Lasse Vestergaard, afdelingslæge på Statens Serum Institut.

Vaccinerne er ikke tiltænkt den almindelige befolkning

Formålet med at vaccinere imod influenza er at undgå alvorlige sygdomstilfælde med deraf følgende hospitalsindlæggelser og eventuelt dødsfald. Særligt risikogrupperne bør blive vaccineret, hvilket blandt andet omfatter de ældre, personer med andre underliggende sygdomme, immunsvækkede personer, gravide i 2. og 3. trimester, sundhedspersonale og børnene i alderen 2 til 6 år.

”Det er vigtigt at understrege, at vaccinerne ikke er tiltænkt den almindelige befolkning, der typisk godt kan tåle at få influenza” siger Lasse Vestergaard, der opfordrer de praktiserende læger og andre til sikre vaccination af målgrupperne, som lige nu har førsteprioritet.

Influenzasæsonen er endnu ikke begyndt, men det er vigtigt at blive vaccineret før den starter

Vi har endnu ikke set influenza i Danmark i denne sæson, så målgrupperne, de ældre, sundhedspersonalet og børnene, har endnu tid nok til at få deres stik i de kommende uger. Men det samtidig vigtigt at sige, at alle personer i målgrupperne nu bør sørge for at blive vaccineret, sådan at de sikres en høj beskyttelse i god tid før influenzasæsonen, som normalt begynder langsomt i løbet af november-december, men som for alvor plejer at tage fat omkring januar-februar," siger Lasse Vestergaard.

Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI