Ung læge modtager Lundbeckfondens Yngre Forskerpris

Læge og seniorforsker på Statens Seruminstitut og lektor ved Syddansk Universitet, Ane B. Fisker modtager Lundbeckfondens Yngre Forskerpris 2018.

Anne Bærent Fisker 01

Onsdag aften får en af Statens Serum Instituts forskere en fornem pris. Læge og seniorforsker Ane Bærent Fisker, er blevet valgt til at modtage Lundbeckfondens Yngre Forskerpris.

Ane Bærent Fisker, der også er lektor ved Syddansk Universitet, får prisen for sit arbejde omkring vacciners effekt.

Hun har i en række år forsket i implementeringen og effekten af eksempelvis vacciner og A-vitamin-tilskud i lavindkomstlande. Her har hun blandt andet undersøgt deres effekt på dødelighed og sygelighed. Ane B. Fisker startede sin forskerkarriere i studietiden med et forskningsår ved Bandim Health Project i Guinea-Bissau.

Siden har hun koordineret et stort studie af tidlig mæslingevaccine i Guinea-Bissau og Burkina Faso og samarbejdet med vigtige institutioner som London School of Hygiene and Tropical Medicine og Johns Hopkins University. Undervejs har Ane Bærent Fisker taget en ph.d. i Health Sciences på Aarhus Universitet. Hendes arbejde forventes indenfor de næste år at munde ud i en doktordisputats.

”Ane har evnen til at udfordre etablerede dogmer – og ikke mindst viljen og modet til at undersøge, om vacciner og sundhedsanbefalinger rent faktisk har de formodede effekter. Anes forskning gør en tydelig forskel, fordi den viser, hvordan vi kan tage fundamentalt fejl og er nødt til at se på vores sundhedsinterventioner med helt nye øjne,” siger Kim Krogsgaard, leder af prisuddelinger i Lundbeckfonden om valget af Ane Bærent Fisker.

Med prisen følger 300.000 kr.