Ekspertgruppe udgiver tillægsnotat med beregninger for smittetal og nyindlæggelser frem til slutningen af februar

Beregningerne indgik også i risikovurderingen fra d. 5. januar 2022. I tillægsnotatet præsenteres forudsætningerne og antagelserne bag beregningerne.

Billede af coronavirus 02

Den 17. december udgav Ekspertgruppen for matematisk modellering en rapport, hvor udviklingen i smitte og nyindlæggelser med omikronvarianten var beregnet frem til den 1. januar.

Nu er ekspertgruppen kommet med et tillægsnotat. Her fremskrives antallet af smittede og nyindlæggelser frem til udgangen af februar. Det sker i et scenarie, hvor de seneste restriktioner, som blev meldt ud den 17. december er taget med. På samme måde er det også taget med, at der nu anbefales to ugentlige antigentest i skoler og på ungdomsuddannelser.

Tillægsnotatet kan læses her.

Det viser beregningerne

Beregningerne, som også er præsenteret i SSI’s risikovurdering fra den 5. januar (LINK), viser, at:

  • Det daglige smittetal kan spænde fra 25.000 til 55.000 i slutningen af januar.
  • At antallet af daglige nyindlæggelser, som er forsinkede i forhold til smittetallet, kan spænde fra 150 til 360 i starten af februar, når indlæggelsesrisikoen for omikronvarianten antages at være halvdelen i forhold til. deltavarianten.

Tages med forbehold

Det er vigtigt at understrege, at der endnu er betydelige usikkerheder ved omikronvarianten. Derfor skal de estimerede smittetal og daglige nyindlæggelser betragtes som et muligt scenarie og ikke som en prognose for udviklingen i de kommende uger.  

Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI