SSI undersøger ny PCR-test

I et nyt studie kan borgere prøve at pode sig selv. Hvis studiet viser gode resultater, kan det på sigt blive et nyt redskab til overvågningen af covid-19. Det er Statens Serum Institut (SSI) og Region Hovedstaden, der sammen står for projektet ”PCR-superviseret test”.

Fra den 1. december til den 22. december 2022 kører projektet ”PCR-superviseret test” i Valby Testcenter, hvor der forventes op mod 3000 deltagere. Formålet er at undersøge, om borgere med lidt vejledning kan pode sig selv og registre deres prøve med en mobiltelefon.

”Vi har haft et meget lovende pilotstudie før sommerferien. Nu går vi et skridt videre og undersøger metoden i en bredere gruppe,” siger Anne-Marie Vangsted, som er faglig direktør hos SSI.

På sigt kan PCR-superviseret test bidrage til overvågning af covid-19 og andre sygdomme.

Læs mere om overvågningsstudiet af covid-19-smitten i Danmark “PCR Hjemmetest Studie”.

Hvem kan deltage, og hvordan foregår det?

Borgere, der i forvejen skal testes i Valby Testcenter i København, kan blive tilbudt at deltage i projektet. Der er ingen krav om tidsbestilling. Der vil ikke være et coronapas tilknyttet, og deltagere vil kunne se deres testsvar både i TCDK app og på sundhed.dk.

Information om, hvordan man foretager PCR-selvpodning - december 2022

Deltagere vil få udleveret et testkit og bliver henvist til en selvpodningsstation, hvor der er opsat nødvendig information.

På selvpodningsstationen kan deltagere vælge enten selv at registrere deres prøve via TCDK app eller bede en testmedarbejder, som hjælper med at registrere prøven gennem TCDK app. Når registreringen af prøven er gennemført, vil deltagere udføre selvpodning via en selvpodningsinstruks og aflevere prøven efter den anførte mærkning.

Information omkring projektet kan ses på TestCenter Danmarks hjemmeside.

Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI