Danmark donerer lægemiddel til behandling af sårede ukrainere

Statens Serum Institut har torsdag formiddag sendt 1.200 doser af sted til Ukraine til at forebygge og behandle stivkrampe.

Stivkrampe 01

Danmark har via Statens Serum Institut (SSI) doneret 1.200 behandlinger af lægemidlet tetanus immunglobulin til Ukraine.

Tetanus immunglobulin anvendes til at forebygge og behandle stivkrampe ved blandt andet de sårskader, som ukrainske soldater og civile kan blive udsat for under det igangværende angreb på landet.

Donationen er kommet i stand på hasteforespørgsel fra det ukrainske sundhedsministerium til WHO. Lægemidlet afsendes fra SSI her til formiddag den 3. marts 2022 og forventes overdraget til WHO i Polen senere på dagen. WHO vil herefter stå for den videre distribution ind i Ukraine.

”Vi er utroligt glade for, at vi meget hurtigt har kunnet reagere på en hel akut forespørgsel fra de ukrainske myndigheder og stille et lægemiddel til rådighed, der kan bidrage til at behandle ukrainere, i den meget svære situation landet står i lige nu”, udtaler vicedirektør på Statens Serum Institut Ole Jensen.

Det er selskabet World Courier, som står for transporten. Det sker uden beregning som en del af donationen til Ukraine.

Kasser med stivkrampe

Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI