"Vi Tester Danmark" er kommet godt fra start

Danskerne har taget godt imod den nye kampagne, der skal afdække, hvor mange af os, der har antistoffer for coronavirus i kroppen.

"Vi tester Danmark" logo

Mere end 600.000 har fået deres invitation til at deltage i ”Vi Tester Danmark”, og allerede efter få dage har 109.717 svaret, at de ønsker at deltage.

”Det unikke er her, at vi kan få svar fra næsten hver femte dansker. Samt at så mange forskellige dygtige mennesker arbejder sammen for at gøre ”Vi Tester Danmark” til en succes.

Eksperterne fra regionerne og universiteterne er med – og det samme er vores eksperter herude på Statens Serum Institut og på TestCenter Danmark. Det er derfor, vi på rekordtid har kunnet invitere så mange – og jeg håber bare, at mange flere vil tage imod invitationen,” siger Anne-Marie Vangsted, direktør i Testcenter Danmark og en af de mange, der arbejder i projektet.

En anden på holdet er professor Henrik Ullum, der leder den virologiske afdeling på Rigshospitalets biobank. Han siger: ”Nu håber vi, at endnu flere af de invitererede vælger at udfylde spørgeskemaet og også har mod på at lave antistoftesten. Kombinationen af spørgeskemaet og antistoftesten giver os uvurderlig indsigt i COVID-19-epidemien i Danmark.”

Du kan læse meget mere om projektet på vitesterdanmark.dk. Og hvis der er problemer med det tekniske eller andre spørgsmål, så ring til vores Vi Tester Danmark-hotline, som har åbent på hverdage fra 16-21 og i weekenden fra 10-15. Telefonnummeret er: 7080 3947.