To SSI-medarbejdere bliver årets praktikantvejledere

Dansk Laborant-Forening har valgt to laboranter fra Statens Serum Institut til at modtage årets praktikantvejlederpris.

Årets praktikantvejleder 01

”Tillykke med prisen som årets praktikantvejledere 2019.”

Sådan lød det, da formanden for Dansk Laborant-Forening (DL-F), Susanne Bahne Hansen, onsdag eftermiddag var på besøg på Statens Serum Institut. Her overrakte hun årets praktikantvejlederpris til to stolte laboranter fra SSI’s Afdeling for Tuberkulose og Mykobakterier.

Det var sjette år i træk, at DL-F uddeler praktikantvejlederprisen. Sidste år gik den til Novozymes i Ballerup, og i år var det så SSI’s tur. De to laboranter, Anita Jørgensen og Birgit Susanne Svanholmer, var blevet indstillet af deres laboratoriepraktikant Oxana Valerjevna Absatarova.

Har udviklet mine kompetencer

”I løbet af 2018 har jeg stillet mange spørgsmål, og mine praktikvejledere var der altid til at svare. Hvis de ikke kunne svare på spørgsmålene med det samme, kom de med svarene senere.”
”Min praktikplads har hjulpet mig gennem hele min udvikling fra helt grøn, usikker praktikant til uddannet laborant med selvtillid – til at tro på mig selv og givet lyst til at arbejde og videreudvikle mine kompetencer. Derfor fortjener mine praktikvejledere og praktikstedet prisen som ”Årets praktikantvejleder”, skrev Oxana i sin indstilling til DL-F.

Susanne Bahne Hansen supplerede:

”Vi har stiftet prisen, da vi gerne vil sætte mere fokus på de gode praktikpladser, og hvad det også giver arbejdspladsen. Og vi har stiftet prisen, fordi DL-F mener, at de kollegaer, der er med til at uddanne vores kommende kollegaer, fortjener anerkendelse. Vi gør det, fordi vi kan se, at der stadig står studerende og mangler en praktikplads for at kunne færdiggøre deres uddannelse til laborant. Derfor er det en fornøjelse at kunne overrække prisen – som årets praktikantvejledere 2019 til jer to og SSI, da I er med til at vise andre fordelene ved at uddanne vores kommende kollegaer.”

Søgte fastansættelse

De to prismodtagere var glade for æren:

Vi er meget glade for og stolte over at vores laborantpraktikant, Oxana, har indstillet os til årets praktikantvejlederpris og at vi så er blevet udpeget til vindere af praktikantvejlederprisen 2019 af juryen er bare dejligt”, sagde Anita Jørgensen, Birgit Susanne Svanholmer tilføjede:

”Det er et skulderklap- ikke kun til Anita og mig, men til hele Afdelingen for Tuberkulose og Mykobakterier, at Oxana har været glad for sin praktiktid her på SSI. Oxana har været så glad for at udføre de mange forskellige analyser vi udfører i afdelingen, at hun har søgt en fuldtidsstilling, da vi søgte nye medarbejdere for at kunne dække vores nye udvidede arbejdstider.”

Ud over diplomer til de to prismodtagere bestod praktikantvejlederprisen af en kagemand til hele afdelingen, der også blev modtaget med glæde.

Troels Lillebæk

Kontakt

Troels Lillebæk, professor, afdelingschef, Tuberkulose og Mykobakterier
T. 32683704 @. tll@ssi.dk Se profil