Statens vaccineproduktion solgt til AJ Vaccines Holding ApS

Statens Serum Institut (SSI) har overført Instituttets vaccineproduktion til AJ Vaccines A/S og solgt alle aktierne til AJ Vaccines Holding ApS. Fra i dag er det således AJ Vaccines A/S, der producerer vacciner mod fx polio og tuberkulose på SSI’s grund på Amager i København. Statens Serum Institut står fortsat, som en institution under Sundhedsministeriet, for den danske vaccineforsyning.

Mere end 500 medarbejdere på Statens Serum Institut skifter i dag arbejdsgiver. AJ Vaccines A/S har overtaget SSI’s vaccineproduktion, herunder markedsføringsgodkendelser og medarbejdere. Vaccineproduktionen vil fortsat foregå på SSI’s grund i København.

Aftalen om salget blev indgået i juni 2016. Inden salgets gennemførelse, skulle der foretages en omfattende adskillelses- og overdragelsesproces og etableres en række nye it-systemer. Dette er nu afsluttet, og ansvaret for produktion af en række vacciner mod virus- og bakteriesygdomme er overtaget af køber. Det omfatter bl.a. vacciner mod tuberkulose, polio, difteri, stivkrampe og kighoste.

Statens Serum Institut vil fortsat via indkøb sikre danskerne forsyning af vacciner til børnevaccinationsprogrammet, beredskabsvacciner og øvrige nødvendige beredskabsprodukter.

For at opnå kontinuitet i børnevaccinationsprogrammet er der som led i salget af SSI’s vaccineproduktion indgået aftale med køber om at levere vacciner til børnevaccinationsprogrammet i en overgangsperiode på 30 måneder. Hvilken producent, der herefter skal levere vacciner til programmet, vil blive fastlagt efter en udbudsrunde, der påbegyndes i første halvår af 2017.

Læs pressemeddelelse fra AJ Vaccines

Ole Jensen

Kontakt

Ole Jensen, Vicedirektør, Direktionssekretariatet / Strategi, Styring & Organisation
T. 32683187 @. olj@ssi.dk Se profil