Covid-19-smittebølge har toppet

De seneste ugers udbredte smitte med fem forskellige luftvejssygdomme ser nu ud til at have toppet for flere af sygdommene. Særligt covid-19, der har fyldt mest, ser ud til at være på retur, og hvis udviklingen holder stik, vil det forventeligt kunne mærkes på sygdomsbilledet de kommende uger.

De seneste uger har været præget af høj forekomst af fem forskellige luftvejssygdomme blandt danskerne. Men nu ser forekomsten særligt af covid-19, mycoplasma og kighoste ud til at falde. Overvågningen viser dog, at forekomsten af influenza fortsat stiger.

”Der har været meget smitte i omløb, især med covid-19, men nu tyder den samlede overvågning på, at smitten med covid-19 har toppet. Hvis udviklingen fortsætter vil vi forvente, at det vil kunne mærkes i befolkningen indenfor de næste par uger”, siger Bolette Søborg, som er overlæge og sektionsleder på SSI. Hun fortsætter:

"Men man skal huske at smitten stadig er på et højt niveau og at influenzaen samtidigt stiger, og det derfor er vigtigt fortsat at huske på de gode smitteforbyggende råd om at blive hjemme når man har symptomer og holde god hygiejne”.

Ugens vurdering af smittetallene kan ses her.

Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI