Antallet af nye covid-19-tilfælde og influenza-tilfælde fortsætter med at falde

Nu er det kun 16% af de covid-19-testede, der er positive, og det er kun 9,6% af de, der testes for influenza, der er positive. Det viser den nyeste tendensrapport fra Statens Serum Institut.

Det er for alvor blevet forår i Danmark også sygdomsmæssigt. De seneste ugers udvikling med færre og færre nye bekræftede tilfælde af covid-19 og influenza fortsatte i sidste uge (uge 16).

Det viser den nyeste tendensrapport fra Statens Serum Institut (SSI)

Læs hele tendensrapporten (pdf)

Kurven over nye covid-19-smittede faldt således fra 12.737 tilfælde i uge 15 til 11.103 tilfælde i uge 16.

Det svarer til et fald på knap 13%. Og det sker på trods af, at antallet af PCR-test er steget med knap 5% i samme periode. Det peger på et reelt fald i smitten.

Færre nyindlagte og uændret antal døde

Det faldende antal smittede kan også ses på antallet af covid-19-nyindlagte. Det faldt fra 662 nyindlagte i uge 15 til 569 nyindlagte i uge 16. Det svarer til et fald på godt 14%.

Til gengæld ligger antallet af covid-19-relaterede dødsfald stabilt på 88 døde i uge 16 – det samme som ugen før.

Færre får influenza

Endelig fortsætter antallet af registrerede influenza-tilfælde med at falde for fjerde uge i træk. I uge 15 blev der registreret 1.233 nye influenza-tilfælde og i uge 16 blev registreret 807 nye influenza-tilfælde.

Det svarer til et fald på knap 35% på blot en uge.

”Da antallet af folk, der testes for influenza, samtidig er vokset med godt halvanden procent, bekræfter det den tendens, vi har set de seneste uger - at influenzaepidemien er på retur”, siger afdelingslæge Rebecca Legarth fra SSI.

Læs mere

Læs hele tendensrapporten (pdf)

Her kan du finde mere information om influenza:

Influenza-Nyt

Sygdomsbeskrivelse af influenza

Influenza-ugens opgørelse

Forbehold ved sammenligning af tal

Det skal bemærkes, at Sundhedsstyrelsen torsdag i uge 10 har ændret deres testanbefalinger, og at test nu alene anbefales til sårbare i risiko for alvorligt sygdomsforløb samt hos personer, hvor det er klinisk relevant efter en lægefaglig vurdering.

Datagrundlaget for tendensrapporten forventes derfor at ændre sig i takt med, at de nye anbefalinger bliver implementeret.

Generelt må det forventes, at en væsentlig mindre andel af smittetilfælde end tidligere registreres, og at datagrundlaget fremover primært afspejler smitten i gruppen af sårbare og blandt indlagte patienter på hospitalerne.

Der skal derfor tages forbehold ved sammenligning i forhold til data før uge 10.

Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI