Undersøgelse om følsomheden for antigentest i forhold til PCR-test er i gang

På fem dage mellem jul og nytår får alle, der har bestilt en PCR-test ved TestCenter Danmarks teststed i Taastrup, også tilbud om en hurtigtest. Projektet skal undersøge, i hvor høj grad resultatet af de to tests svarer til hinanden.

Billede af coronavirus 02

Nu skal det undersøges, hvor præcise de meget omtalte antigentests egentlig er. Det sker fra den 26.– 30. december ved TestCenter Danmarks teststed i Taastrup.

Alle der har bestilt tid på coronaprover.dk til podning ved teststedet tilbydes ved indgangen at få foretaget en antigentest ud over den PCR-test, de allerede har bestilt tid til.

Vil undersøge 4.000

Målet er at 4.000 personer undersøges ved begge test i løbet af de fem dage. Deltagerne får svar fra antigentesten indenfor 15 minutter via SMS senere svar fra PCR testen via sundhed.dk.

Undersøgelsen sker i forbindelse med projektet ”Sensitivity and specificity of SARS-CoV-2 rapid antigen test compared to RT-PCR test”. Den har til formål at afklare i hvilket omfang, at resultaterne af antigentestene svarer til resultaterne fra PCR testene.

Projektet er et samarbejde mellem Rigshospitalets Afdeling for Øre-Næse-Halskirurgi og Audiologi, Statens Serum Institut, og Region Hovedstadens Akutberedskab. Antigen testen der her undersøges er Standard Q COVID-19 Ag testen produceret af SD BIOSENSOR.

Anne-Marie Vangsted

Kontakt

Anne-Marie Vangsted , Biobank, Medfødte sygd. & Vac.beredskab / Biobank, Medfødte Sygd. & Vac.beredskab
T. 32685305 @. amva@ssi.dk Se profil