SSI's Anders Fomsgaard modtager Lægeforeningens Ærespris 2022

Lægeforeningens Ærespris 2022 er i år blevet givet til Anders Fomsgaard, som er overlæge og leder af Virus Forskning og Udviklingslaboratoriet på Statens Serum Institut.

I fredags modtog Anders Fomsgaard Lægeforeningens Ærespris 2022, som blev overrakt på Lægemødet i Aalborg. Med Lægeforeningens Ærespris 2022 følger også 35.000 kroner. Anders Fomsgaard får prisen for sin markante indsats i virusforskningen både i Danmark og globalt.

Prisen gives hvert år til en læge, ”som fagligt, forskningsmæssigt, uddannelsesmæssigt, organisatorisk har ydet en særlig indsats, der kan inspirere andre læger”.

Lægeforeningens formand Camilla Rathcke overrakte æresprisen, og kaldte ham en nøglefigur i den danske og internationale kamp mod covid-19.

Lægeforeningen udtaler i forbindelse med æresprisen:

"Han får prisen for sin fremragende indsats med at løfte dansk virusforskning markant, og igennem hele sin karriere at have gjort en storstilet indsats i bekæmpelse af vira. Senest under pandemien, hvor han har bidraget med vigtig viden til beslutningstagere og befolkning om nye varianter af corona. Fomsgaard har desuden udviklet flere DNA-vacciner, som er vigtige redskaber i bekæmpelse af epidemier. Stort tillykke, Anders Fomsgaard!"

 Og det er en rigtig glad modtager af æresprisen, der er mødt ind på arbejde på Statens Serum Institut mandag morgen:

”Jeg er glad og stolt over at modtage Lægeforeningens Ærespris 2022, som rollemodel for danske læger, især fordi hæderen kommer fra egne fagfæller,” udtaler Anders Fomsgaard.

Anders Fomsgaard i laboratorium

Til daglig er Anders Fomsgaard overlæge og leder af Virus Forskning & Udviklingslaboratoriet på Statens Serum Institut.

Han har hele sin karriere bekæmpet virus fra influenza til Zika, Ebola og senest covid-19. Han har blandt udviklet nye metoder til diagnosticering og er ophavsmand til flere DNA-vacciner, som er vigtige redskaber i bekæmpelse af epidemier.

Netop nu har Anders Fomsgaard travlt med udviklingen af en dansk vaccine mod covid-19, som muligvis kan afprøves på mennesker i begyndelsen af 2023.

Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI