Presserum

Her kan journalister finde kontaktoplysninger, fakta, fotos, infografikker og andre vigtige informationer.

Presserummet er kun for pressen og journalister. Studerende, skoleelever, patienter og andre interesserede kan i stedet finde en lang række informationer her på vores hjemmeside.

Mand bliver interviewet af pressen

Pressemail og -telefon

Alle henvendelser fra journalister skal gå gennem vores pressemail eller pressetelefon.
Kommer du ikke igennem første gang på pressetelefonen, så prøv igen lidt senere. Eller endnu bedre, skriv til pressemailen.

Pressemail: presse@ssi.dk (mailen er udelukkende til presse og journalister).

Vi gør vores bedste for at svare hurtigt, men i travle perioder kan vi ikke garantere svar inden for samme døgn.

Pressetelefon: 2260 1123 (nummeret er udelukkende til presse og journalister).
Du kan ikke sende sms’er til nummeret.

Kontakt for borgere

Covid-19
Der findes en række hotlines, der kan hjælpe. Derudover kan du finde svar på mange spørgsmål på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, på coronasmitte.dk og på Statens Serum Instituts side om covid-19-vaccination.

Sundhed, sygdom og vacciner generelt
Vi råder dig til at kontakte egen læge eller en vaccinationsklinik. Statens Serum Institut rådgiver ikke borgere individuelt om deres private sundheds- og sygdomsforhold, herunder vaccination.

Her finder du information om børnevaccination og rejsevaccination. På sundhed.dk kan du bl.a. se, hvilke vaccinationer der er registreret i Det Danske Vaccinationsregister for dig og dine børn.

Dataudtræk til individuelle

Vi har desværre ikke mulighed for at hjælpe privatpersoner eller pressen med specifikke dataudtræk. Til gengæld arbejder vi ud fra princippet, at data skal være tilgængelig for alle, og størstedelen vil ligge tilgængeligt på hjemmeside og i tilknyttede filer.

Under covid-19

Statens Serum Institut modtager rigtig mange henvendelser på mail og telefon vedrørende covid-19. Vores fagfolk arbejder på højtryk for at bremse covid-19-smitten, så vi beder alle respektere, at der kan forventes længere svartider end før covid-19.

Publicering af overvågningsdata

På Statens Serum Institut er vi ansvarlige for overvågningsdata og offentliggør disse i samlet form, så alle kan følge med i udviklingen af covid-19.

De daglige nøgletal for covid-19 kan du finde på SSI-dashboardet. Du kan også hente filer med overvågningsdata. Filen indeholder data om antal smittede og testede fordelt på kommuner og regioner, antal smittede fordelt på køn og alder, døde over tid, antal nyindlæggelser samt data bag kontakttal.

Flemming Platz

Kontakt

Flemming Platz, Pressechef, Direktionssekretariatet / Presse og Kommunikation
T. 32683082 @. flpl@ssi.dk Se profil