Presserum

Her kan journalister finde kontaktoplysninger, fakta, fotos og andre vigtige informationer.

Presserummet er kun for pressen og journalister. Studerende, skoleelever, patienter og andre interesserede kan i stedet finde en lang række informationer her på vores hjemmeside.

Pressekontakt

Alle henvendelser fra journalister skal gå gennem vores pressemail eller pressetelefon.

Kommer du ikke igennem første gang på pressetelefonen, så prøv igen lidt senere. Eller endnu bedre, skriv til pressemailen.

  • Pressemail: presse@ssi.dk (udelukkende til journalister).
  • Pressetelefon: 2260 1123 (udelukkende til journalister). Du kan ikke sende sms’er til nummeret eller lægge beskeder på telefonsvareren. Pressetelefonen er åben mandag til torsdag kl. 9-16 og fredag fra kl. 9-15.30.

Vi gør vores bedste for at svare hurtigt, men i travle perioder kan vi ikke garantere svar inden for samme dag.

Kontakt for borgere

Statens Serum Institut rådgiver ikke borgere individuelt om deres private sundheds- og sygdomsforhold, herunder vaccination. Vi råder dig til at kontakte egen læge eller en vaccinationsklinik.

Her finder du information om børnevaccination og rejsevaccination. På sundhed.dk kan du bl.a. se, hvilke vaccinationer der er registreret i Det Danske Vaccinationsregister for dig og dine børn.

Dataudtræk til individuelle

Vi har desværre ikke mulighed for at hjælpe privatpersoner med specifikke dataudtræk. Til gengæld arbejder vi ud fra princippet, at data skal være tilgængelig for alle, og størstedelen vil ligge tilgængeligt på hjemmeside og i tilknyttede filer. Pressen kan i særlige tilfælde få hjælp til særtræk af data, der ikke i forvejen ligger tilgængeligt på nettet. 

Publicering af overvågningsdata

På Statens Serum Institut er vi ansvarlige for overvågningsdata og offentliggør disse for en lang række sygdomme på hjemmesiden. Man kan se disse enten på vores Dashboards for luftvejssygdomme, i Sygdomsovervågningen eller i Overvågning i tal, grafer og kort.