Presserum

Velkommen til presserummet på ssi.dk. Her kan journalister finde nyheder, fakta, fotos og indgange til nogle af de værktøjer, der kan være brugbare til research og grafik.

Mand bliver interviewet af pressen

Presserummet og de oplysninger, der her findes om kontaktpersoner, er rettet mod pressen. Studerende, skoleelever, patienter og andre interesserede kan i stedet finde en lang række informationer her på ssi.dk. SSI kan ikke rådgive privatpersoner eller virksomheder om medicinske/lægelige spørgsmål. Har du den type spørgsmål, vil vi bede dig kontakte egen læge.

Under coronaudbruddet

Statens Serum Institut modtager i øjeblikket rigtig mange pressehenvendelser på e-mail og telefon vedrørende COVID-19 (ny coronavirus). Vores fagfolk arbejder på højtryk for at bremse coronasmitten, så vi beder alle respektere, at der kan forventes længere svartider.

Alle henvendelser fra journalister skal gå gennem pressetelefonen: 2260 1123. Henvendelser bliver besvaret mandag - torsdag 9.00-16.00 og fredag 9.00-15.30. Nummeret kan kun anvendes til telefonopkald - ikke til sms.

Skriv gerne til vores pressemail presse@ssi.dk. Pressemailen besvares på hverdage i tidsrummet 8.00-16.00. Vi kan ikke garantere svar på henvendelser samme dag. 

Publicering af overvågningsdata

På Statens Serum Institut er vi ansvarlige for overvågningsdata og offentliggør disse i aggregeret form i tabeller og figurer, så alle kan følge med i udviklingen af COVID-19. Derudover opgør vi data til myndighedsbrug ud fra bestillinger fra andre myndigheder.

Vi har ikke mulighed for at servicere privatpersoner eller pressen med specifikke dataudtræk, men arbejder ud fra et princip om at data skal være tilgængelige for alle. Derfor forsøger vi - så vidt det giver mening i et overvågningsperspektiv - at imødekomme efterspørgslen på data, ved at offentliggøre dem på vores hjemmeside.

Vi offentliggør nye tal dagligt på ssi.dk kl. 10.00 og en epidemiologisk overvågningsrapport kl. 14.00. I weekender/helligdage offentliggør vi nye tal og den epidemiologiske overvågningsrapport kl. 14.00.

Hver onsdag offentliggøres desuden en epidemiologisk trend og fokus rapport om et aktuelt emne. 

Modelberegninger ifm. genåbningen af Danmark

På Statens Serum Institut er vi sammen med en ekspertgruppe ansvarlige for at udarbejde modelberegninger for genåbningen af Danmark. Gruppens beregninger offentliggøres løbende og kan ses her.
Michael Gjølbye Madsen

Kontakt

Michael Gjølbye Madsen, Pressekonsulent, Direktionssekretariatet / Kommunikation
T. 32688173 @. migm@ssi.dk Se profil