Ekstraordinært mange bestillinger af vaccinationer mod TBE-virus fra flåter

Statens Serum Institut (SSI) oplever lige nu en utrolig stor efterspørgsel efter vacciner mod TBE-virus. Derfor opfordres det til, at det kun er personer, der jævnligt færdes uden for stier i kendte risikoområder, der bliver vaccineret.

SSI har i den seneste uge oplevet en ekstraordinær stor efterspørgsel efter vacciner mod TBE fra flåter. Konkret har SSI indtil nu i år udleveret 23.847 voksendoser og 5.391 børnedoser mod et normalt årligt forbrug på ca. 26.000 voksendoser og 3.200 børnedoser.

Der er som udgangspunkt tilstrækkeligt med vacciner til dem, som kan være i reel risiko for at blive smittet med TBE-virus fra en flåt. Fortsætter den ekstraordinære store efterspørgsel er der dog risiko for, at Danmark i en periode vil opleve mangel på vacciner, da det er vanskeligt at skaffe yderligere vacciner grundet begrænset produktionskapacitet og øget international efterspørgsel.

”Der opfordres derfor til, at man kun lader sig vaccinere inden for de allerede gældende anbefalinger, dvs. hvis man jævnligt færdes uden for stier i krat og vegetation i kendte risikoområder for TBE som Tisvilde Hegn og Bornholm”, lyder det fra faglig direktør Tyra Grove Krause.

Du kan læse mere om vaccination, og hvordan du i øvrigt beskytter dig mod flåter på SSI’s hjemmeside: Spørgsmål og svar om stigning af flåter med TBE-virus.

Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI