De to mistænkte tilfælde af coronavirus varianten Omicron i Danmark er nu bekræftet

De smittede personer var indrejsende med fly fra Sydafrika, og de første PCR-prøver viste tegn på, at der var tale om den nye virusvariant, der lige nu er i vækst i de sydafrikanske lande, og er set i flere europæiske lande.

"Vi er nu færdige med helgenomsekvenseringen af PCR-prøverne fra de to rejsende, og kan nu bekræfte at der er tale om to tilfælde er virusvarianten Omicron. Det var forventeligt, og vores strategi er derfor fortsat intensiv overvågning af smitten i landet. Vi ønsker at forhale tiden, så vi når at få vaccineret flest muligt og kommer længere igennem vinteren, før den for alvor kommer til Danmark, som vi formoder at den vil," siger direktør Henrik Ullum.

Mutationer bekymrer

Omicron bekymrer internationalt fordi den har flere bekymrende mutationer i spikeproteinet end normalt, og at den umiddelbart ser ud til at være mere smitsom end Delta varianten, der ellers dominerer smitten globalt.

De to indrejsende personer er nu i isolation, og nære kontakter og deres nære kontakter er Styrelsen for Patientsikkerhed i fuld gang med at opspore og opfordre til at gå i isolation.

Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI