Vil du hjælpe Statens Serum Institut med at overvåge influenza og COVID-19? 

Vi søger endnu flere borgere, som vil tilmelde sig ”Influmeter” og derigennem bidrage til vores overvågning af influenza og COVID-19(ny coronavirus) i Danmark. 

Influmeter logo

Vi er desværre nødt til midlertidigt at lukke for tilmeldinger til Influmeter pga. den store interesse. Stor tak til de mange tusinde der har tilmeldt sig de sidste par dage! Vi regner med at åbne igen i næste uge. 

Influmeter omfatter nu ud over influenza også COVID-19 (ny coronavirus). Derfor leder vi efter endnu flere borgere, der kan bidrage til overvågningen af begge dele i Danmark.

Alle der bor i Danmark kan være med i Influmeter, og du kan melde dig selv til eller medlemmer af din husstand. Også selvom du eller andre i husstanden allerede har været syge, lige er blevet syge eller er helt raske. Alle deltagere bidrager med lige nyttige oplysninger. Så hold dig ikke tilbage!

Hvordan skal jeg melde mig til?

Når du er tilmeldt, vil du hver uge modtage en e-mail med et link til et mindre antal spørgsmål, om du har været rask eller haft influenza- og COVID-19 lignende symptomer i den forgangne uge. Det er vigtigt, at du hver uge besvarer spørgsmålene. Svarene er nemlig med til at give et mere nøjagtigt billede af udviklingen i Danmark.

Hvor meget tid kræver det?

Det kræver kun ganske få minutter at udfylde det ugentlige spørgeskema.

Hvorfor er Influmeter vigtig?

Mange med influenza- og COVID-19 lignende symptomer er ikke så syge, at de går til læge. Derfor er det svært at afdække, hvor mange i befolkningen der reelt har været syge.
Her spiller Influmeter en vigtig rolle, fordi dine oplysninger supplerer de tal, som SSI får om influenza og COVID-19 fra læger og hospitaler.

Hvem står bag Influmeter?

Det er Afdeling for Infektionsepidemiologi på Statens Serum Institut (SSI), der driver Influmeter. Influmeter er også en del af "Influenzanet", der er et europæiske netværk for influenzaovervågning.