Velkommen til SSI's nye hjemmeside

Hvis du i forvejen kender ssi.dk, så har du naturligvis spottet det! Vores hjemmeside har undergået en større forvandling med bl.a. et nyt design optimeret til mobile enheder.

Nyt design, øget læsbarhed og alfabetiske lister

Det første, man vil lægge mærke til på den nye hjemmeside, er designet, hvor den mørkerøde SSI-farve kommer mere i spil. Når man ser hjemmesiden på en PC, vil man desuden opleve, at billeder og tekst er markant større. Dette er til dels et bevidst designvalg, men i høj grad en konsekvens af, at sitet skal være mobilvenligt.

Hovedmenuen er også ændret, sådan at man fremover finder sygdomsleksikon, information om overvågning og anmeldelse af sygdomme samt information om vores forskning samlet under punktet ”Sygdomme, beredskab og forskning”. Baggrunden for det er bl.a. at synliggøre hvordan SSI’s forskning og arbejde med overvågning og forebyggelse af sygdomme er tæt forbundet. Nogle af punkterne i hovedmenuen vil dog ligne det nuværende, det gælder fx punktet ”Vaccination”.

Flere steder på hjemmesiden vil indgangen til indholdet være alfabetiske lister kombineret med lokale søgebokse. Dette ses fx under "Forskning" og "Sygdomsovervågning".

Nye universer - fx om antibiotikaresistens

Overvågning af og forskning i antibiotikaresistens er både et af SSI’s kerneområder, og et problemkompleks, som mange både forskere, politikere og borgere interesserer sig for. For at tilgodese de mange forskellige målgrupper og samtidig vise bredden i SSI’s arbejde med antibiotikaresistens, bliver al information om dette samlet i et mere selvstændigt univers – også kaldet subsite - på adressen antibiotika.ssi.dk. Subsitet fungerer næsten som en selvstændig hjemmeside men er bl.a. knyttet til ssi.dk via et link i topbaren og selve søgefunktionen.

Et nyt subsite samler information om Den danske mikrobiologidatabase, MiBa, som er en landsdækkende automatisk opdateret database over mikrobiologiske undersøgelsesresultater samt HAIBA (Hospital-Acquired Infection DataBAsen), som leverer data om forekomsten af hospitalserhvervede infektioner. Dette findes på miba.ssi.dk.

Infektionshygiejne fortsætter som subsite på adressen hygiejne.ssi.dk, det samme gør rejsevaccination på rejse.ssi.dk. Danmarks Nationale Biobank rykker fra en helt selvstændig hjemmeside ind i SSI’s nye set-up med biobank.ssi.dk.

Subsitet ”Overvågning i tal, grafer og kort” har fået en gevaldigt løft designmæssigt og præsenterer nu overvågningsdata på en endnu mere brugervenlig måde, ikke mindst på mobilen.

”Mere om emnet”-boksen – en ny vejviser til relateret indhold

Som noget nyt vil der nederst på alle sider være en ”Mere om emnet”-boks, der giver læseren hurtig adgang til relateret indhold indenfor en række kategorier, fx Nyheder, Forskning og Diagnostik. Læser man en nyhed om tuberkulose vil der således være links til beskrivelser af relevant forskning, diagnostiske analyser, overvågningsdata og nyheder. Sammenkædningen af indhold sker automatisk via såkaldte tags, der sættes på hver side som led i redigeringsarbejdet. Det er samtidig dynamisk, sådan at listerne med relateret indhold hele tiden viser aktuelle sider.

Bestilling af varer fra SSI

Det vil ikke være muligt at bestille varer fra fredag den 30. november kl. 12 og frem til søndag den 2. december kl 12. Både log-in og selve bestillingen vil foregå på samme måde.

Feedback og spørgsmål

Har du spørgsmål eller kommentarer til den nye hjemmeside, er du meget velkommen til at skrive til serum@ssi.dk

SSI's nye hjemmeside er designet, så den fungerer lige så godt på mobilen som på PC'en.

SSI's nye hjemmeside er designet, så den fungerer lige så godt på mobilen som på PC'en.