Nu sendes de første påmindelser om børnevaccination ud

I dag får forældre, hvis børn er født den 1.-4. august, besked om, at det snart er tid til den første vaccination af deres barn. Hvis børnene endnu ikke er vaccineret i slutningen af november, når de fylder fire måneder, får forældrene endnu en besked i deres e-Boks.

Billede af computerskærm med e-Boks

Den 1. august trådte den nye påmindelsesordning om børnevaccination i kraft. Fremover vil forældre få besked i deres e-Boks om at huske at bestille tid til vaccination både to uger før det planlagte vaccinationstidspunkt samt en måned efter, hvis barnet endnu ikke er vaccineret.

Ordningen har nu været i kraft så længe, at de børn, der blev født i starten af august, nærmer sig tre-måneders alderen og dermed tidspunktet for den første vaccination i børnevaccinationsprogrammet.

”Vi sender de første breve af sted til forældres e-Boks i dag og derefter fortløbende. Så er ordningen for alvor i gang”, siger overlæge og afdelingschef Tyra Grove Krause fra Statens Serum Institut (SSI).

Se video om påmindelsesordningen.

Det er SSI, der står for den nye ordning, der gælder for:

  • Børn født efter 1. august 2019.
  • Børn, som fylder 4 år fra 1. november 2019.
  • Børn, som fylder 12 år fra 1. november 2019.

For disse børn gælder det, at de i Det Danske Vaccinationsregister (DDV) får tilknyttet børnevaccinationsprogrammet svarende til deres alder, hvorefter forældrene får påmindelser om vaccination.

Hos SSI håber man, at ordningen vil få endnu flere forældre til at få vaccineret deres børn, og at det sker rettidigt.

”Forældrene skal jo selv huske på at bestille tid til vaccination hos lægen. Nogle gange udskyder man det, fordi man ikke lige har tid, og det sker også, at forældre helt glemmer det. Vi håber, at påmindelserne hjælper forældre til at huske at få bestilt tid hos lægen.”

”Lige nu ser vi fx mange tilfælde af kighoste, som jo kan være farligt for de helt små børn. Så er det ekstra vigtigt, at de tidlige vaccinationer ved 3 og 5 måneder gives til tiden”, siger Tyra Grove Krause.

Påmindelsesordningen er udviklet i samarbejde med Sundhedsdatastyrelsen (SDS).

Læs mere om påmindelsesordningen

Læs mere om det danske børnevaccinationsprogram

Video om ny paamindelsesordning 2019
Tyra Grove Krause

Kontakt

Tyra Grove Krause, Faglig direktør, Epidemiologisk Infek.bered-Ledelse stab / Epidemiologisk Infektionsberedskab
T. 32688613 @. tgv@ssi.dk Se profil