Heldagsmøde om tuberkulose

For andet år i træk sætter lunge- og infektionsmedicinerne i Danmark fokus på tuberkulose og udveksler erfaringer om de nyeste behandlingsmetoder.

IDA 01

Tirsdag den 26. marts bliver mødelokalerne hos Ingeniørforeningen i Danmark (IDA) i hjertet af København den elegante ramme om det årlige heldagsmøde om tuberkulose.

Det er andet år, at heldagsmødet afholdes. Bag mødet står blandt andet lunge- og infektionsmedicinerne i Danmark, og målet er at skabe et spændende forum, hvor fagfolk kan dele den seneste udvikling inden for overvågning, diagnosticering, behandling og kontrol af TB.

Statens Serum Institut, der spiller en vigtig rolle på alle områder, er også talstærkt tilstede på mødet.

Her kan man blandt andet høre afdelingslæge Peter H. S. Andersen fortælle om den seneste udvikling i Danmark på TB-området, mens afdelingslæge Morten Ruhwald vil snakke om, hvordan vacciner både kan bruges til at forebygge sygdomme og som behandling, fordi de får immunforsvaret til at reagere.

Endelig vil Afdelingschef Troels Lillebæk fra SSI komme med en aktuel status omkring forekomsten af multiresistent TB i Danmark.

Selv glæder Troels Lillebæk sig mest til at høre nogle af de udenlandske indlægsholdere:

”Der er blandt andet et indlæg fra England, omkring hvad de gør for at screene hjemløse i London for TB, som er vældig interessant, fordi TB også er udbredt blandt socialt udsatte i Danmark. På samme måde ser jeg frem til at høre en hollandsk indlægsholder fortælle om deres erfaringer med at screene for TB i et flygtningecenter ved Rotterdam.”

”Endelig vil den tyske forsker Christoph Lang fortælle om nye behandlingsmetoder over for multiresistent TB. Det er metoder, vi allerede har implementeret i Danmark. Her har vi blandt andet forkortet behandlingstiden fra 18 til 9 måneder for udvalgte tilfælde, lige som vi i nogle tilfælde kan tilbyder tabletbehandling og undgå intravenøs behandling”, forklarer Troels Lillebæk.

Se overvågningsdata for tuberkulose i Danmark.

Troels Lillebæk

Kontakt

Troels Lillebæk, professor, afdelingschef, Tuberkulose og Mykobakterier
T. 32683704 @. tll@ssi.dk Se profil