Så er Johnson & Johnson vaccinerne i hus

Den første sending af covid-19 vacciner fra Johnson & Johnson ankom her til morgen til Statens Serum Institut. Her blev de lagt på frys, indtil situationen omkring vaccinerne er afklaret.

J&J 01

Tidligt i morges klokken 05.00 ankom en lastbil med de første doser covid-19 vacciner fra medicinalfirmaet Johnson & Johnson til Statens Serum Institut (SSI) på Amager i København.

I alt var der tale om 38.400 doser vaccine. Oprindeligt skulle de først have været leveret i næste uge (uge 16), men kom altså allerede i dag.

Det gik stærkt med at håndtere vaccinerne, da de først blev taget ud af last bilen. Fra de kom ind på SSI’s lager havde lager- og kvalitetsfolkene kun 18 minutter til at tjekke sendingen, inden vaccinerne skulle på frys. Og kun 25 sekunder, fra døren på fryseren blev åbnet, til at få kasserne lagt på hylder.

Her skal vaccinerne så ligge, indtil situationen omkring dem er afklaret.

De amerikanske sundhedsmyndigheder meldte tirsdag ud, at man sætter vaccinen i bero efter flere tilfælde af alvorlige bivirkninger. Det fik Johnson & Johnson til at udskyde udrulningen af vaccinen i Europa. Samtidig er vaccinen fra AstraZeneca også sat i bero herhjemme.

Ud over de 38.400 doser covid-19-vaccine fra Johnson & Johnson, som SSI modtog i dag, har de 202.700 AstraZeneca vaccine liggende på lager.

J&J 02

J&J 03

J&J 04

 

Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI