Delta-varianten giver større risiko for indlæggelse blandt ikke-vaccinerede

Der er en større risiko for at blive indlagt på hospitalet, hvis man ikke er vaccineret mod covid-19 og smittes med Delta-varianten. Det viser en ny undersøgelse fra Statens Serums Institut. Resultaterne er netop blevet publiceret som en kommentar i tidsskriftet Lancet Infectious Diseases.

Billede af coronavirus 02

Hvis man ikke er covid-19 vaccineret og bliver smittet med delta-varianten , er der en 201% større risiko for, at infektionen fører til, at man bliver indlagt på hospitalet end for alfa-varianten.

Sådan lyder konklusionen fra et nyt forskningsstudie fra Statens Serum Institut (SSI), Aalborg Universitet og det danske Covid-19 Genom Konsortium.

Analyserne er netop udgivet i tidsskriftet Lancet Infectious Diseases som en kommentar til et studie fra England, der viser en risiko på 132%. En øget risiko er også set i et studie fra Skotland (82%) og i et studie fra Canada (108%), men ikke i Norge.

Sværere at vurdere alvorligheden af nye varianter

SSI vurderer, at de forskellige risiko-størrelser kan afspejle, at alvorligheden af nye varianter bliver sværere og sværere at vurdere.

”Det skyldes, at vi nu oplever færre tests, andre smittemønstre, og en ændret adfærd, alt imens vaccinerne udrulles”, siger SSI’s faglige direktør Tyra Grove Krause.

Vaccination er vigtig

Den mere smitsomme delta-variant blev første gang påvist i Indien i december 2020. Den har siden bredt sig til det meste af Europa og også i Danmark, hvor den nu udgør tæt på 100% af alle virus-sekventerede smittetilfælde.

”SSI har tidligere vist vaccination giver høj beskyttelse mod covid-19 indlæggelse efter infektion med Delta-varianten (94% for Pfizer og 97% for Moderna), og de nye resultater understøtter igen vigtigheden af at blive vaccineret og selvfølgelig overholde de generelle råd om smitteforebyggelse fra Sundhedsstyrelsen.” siger Tyra Grove Krause.

Læs mere

Læs det nye studie her

Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI