Forskningsartikel fra EuroMOMO får fornem anerkendelse

Det videnskabelige tidsskrift Eurosurveillance fejrer 25 års jubilæum. Det sker ved at samle 25 artikler, de har bragt siden starten, som har haft betydning for folkesundheden. Blandt dem er udvalgt en artikel om overdødeligheden i Europa under covid-19 fra EuroMOMO.

Eurosurveillances 25-års jubilæum 01

Det videnskabelige tidsskrift Eurosurveillance har i disse dage 25 års jubilæum.

Det fejrer de blandt andet ved at samle 25 af de artikler, der har været bragt gennem årene. Fælles for dem er, at de har haft ”public health impact” – det vil sige betydning for folkesundheden.

Blandt de udvalgte artikler er også en artikel fra det fælles, europæiske overvågningssamarbejde EuroMOMO.

Der er tale om en artikel fra sidste forår med titlen ”Overdødelighed under COVID-19-pandemien i Europa – foreløbige estimater fra EuroMOMO-netværket, marts til april 2020”

Stor anerkendelse

Hos Statens Serum Institut, der er sekretariat for EuroMOMO, er der glæde over at være blevet udvalgt.

”Det er en stor anerkendelse af EuroMOMO-samarbejdet. Dels af vores aktuelle indsats under covid-19 pandemien, og dels i forhold til at drive og udvikle samarbejdet gennem årene. Der har både været op- og nedture, men det er godt, at vi har holdt fast, siger Kåre Mølbak, forhenværende faglig direktør på SSI og én af initiativtagerne til EuroMOMO-samarbejdet tilbage i 2009.

Tænkepause og inspiration

Ifølge Eurosurveillance viser de 25 artikler den betydning som tidsskriftet og andre videnskabelige tidsskrifter har for folkesundheden.

”Jubilæer er en tænkepause, men de inspirerer os også til at se fremad. Denne samling understreger den betydning, som publikationer i Eurosurveillance har haft for folkesundheden. Både når det gælder praksis, politik og videnskab”, skriver Eurosurveillance på deres hjemmeside.

Læs mere

Læs EuroMOMO's artikel i Eurosurveillance her

Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI