Nu fjernes alle HUSK produkter fra hylderne - husk at smide dem ud derhjemme!

Orkla Care A/S tilbagekalder nu alle HUSK produkter for at sikre sig at ingen skal blive syge med salmonella af deres produkter. Det sker efter at 33 er blevet syge og 19 indlagt med en salmonellainfektion.

Billede af HUSK-produkter

I alt er 33 personer i alderen 2-92 år blevet påvist syge med den samme type salmonella. Flere er alvorligt ramt. 19 personer har indtil videre været indlagt, og 3 personer, hvor man har påvist den pågældende salmonella, er døde.

”Når Orkla har valgt at tilbagekalde alle HUSK produkter, er det ud fra et forsigtighedsprincip. Udredningen af salmonellaudbruddet peger på, at patienterne har indtaget HUSK naturlægemiddel i kapsler, men virksomheden undersøger sammen med myndighederne, om andre produkter kan være ramt”, siger epidemiolog Luise Müller fra Statens Serum Institut (SSI).

Hun fortsætter:

”Vi vil derfor nu opfordre til, at få smidt alle HUSK produkter ud eller levere det tilbage, hvor det er købt og huske familie og venner på at gøre det samme”. 

Hvad skal du gøre, hvis du har spist HUSK produkter?

Selvom man skulle have indtaget HUSK Psyllium-frøskaller, anses risikoen for, at man er smittet med salmonella, for lille.

Som oftest er symptomerne på salmonella milde og går over af sig selv. Hvis man får vedvarende symptomer eller har tvivlsspørgsmål, kan man henvende sig til sin egen læge.

Læs mere

Læs mere om udbruddet på SSI’s udbrudsside.

Læs mere om salmonellainfektion.

Læs mere om Orklas tilbagekaldelse af HUSK.

Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI