ICOPAnhagen - ICOPA 2022 i Kobenhavn

København bliver vært for den internationale parasitkonference ICOPA, når den finder sted næste gang i 2022. Det er første gang, at ICOPA holdes i Norden.

ICOPA 01

Om små fire år i august 2022 bliver København i en uges tid værter for alverdens eksperter inden for parasitter. Den danske hovedstad er nemlig som den første nordiske by nogensinde blevet valgt til at huse den store internationale parasitkonference ICOPA (International Congress of Parasitology).

Den seneste ICOPA fandt sted i uge 34 i Daegu, Sydkorea. Her lykkedes det for Skandinavisk-Baltisk Selskab for Parasitologi og Dansk Selskab for Parasitologi at vinde posten om at blive vært for den næste ICOPA konference.

København passer perfekt til ICOPA

De to selskaber blev i Daegu repræsenteret af blandt andet Pikka Jokelainen og Rune Stensvold. Begge er ansat i Parasitologisk Laboratorium, Afdeling for Bakterier, Parasitter og Svampe på Statens Serum Institut (SSI).

På konferencen blev begge de to SSI-ansatte i øvrigt valgt ind i bestyrelsen for World Federation of Parasitologists: Pikka Jokelainen som første vicepræsident, og Rune Stensvold som kasserer. De ser begge frem til konferencen i 2022:

”Det er en stor ære at arrangere denne vigtige konference”, siger Pikka Jokelainen.

Og Rune Stensvold tilføjer:

”København er et optimalt sted for afholdelse af konferencen. Vi håber, at de lande, som har været underrepræsenteret ved tidligere ICOPA konferencer, nu får mulighed for at sende flere deltagere."

Begge peger på vigtigheden af den faglige diversitet, erfaring og gå-på-mod, som det dynamiske og internationale team, der står bag ”ICOPAnhagen”, har.

Parasitologi er et multidisciplinært felt: Parasitter smitter mennesker og dyr, og findes i miljøet.

Fakta om ICOPA

ICOPA er en verdensomspændende konference, der holdes hvert fjerde år af World Federation of Parasitologists.

ICOPA-konferencen i København bliver den 15. af slagsen

”ICOPAnhagen” finder sted i Bella Center i august 2022.

Pikka Jokelainen

Kontakt

Pikka Jokelainen, Sektionsleder, Epidemiologisk Infek.bered-Ledelse stab / Sekr. Infektionsberedskab og One Health
T. 32688679 @. pijo@ssi.dk Se profil