Hold afstand - også selv om solen skinner!

”Vi risikerer, at mere end en måneds indsats bliver tabt på gulvet”, siger Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut, som endnu en gang opfordrer danskerne til at holde afstand.

Billede af folk i solen

Politikredse over hele landet melder fredag om, at folk stimler sammen i solen og glemmer at holde afstand.

”Det er stærkt bekymrende”, siger Kåre Mølbak og advarer om, at mere end en måneds indsats for at dæmme op for smitten kan blive tabt på kort tid, hvis vi slækker på afstanden for hurtigt.

”Afstand er indtil nu det stærkeste våben, vi overhovedet har i denne epidemi. Vi er i Danmark lykkedes rigtig flot med at sænke smittetrykket. Blandt andet fordi vi har været så gode til at holde afstand. Det er meget vigtigt, at vi alle holder stand nu, og alle bakker om op, at samfundet genåbnes kontrolleret – også selv om solen skinner og det er hyggeligt at mødes i solen med vennerne.”

Sundhedsstyrelsens råd er fortsat, at man skal holde to meters afstand. Derudover er det forbudt at være mere end 10 personer samlet.

”Der er fortsat risiko for at blive smittet – også udenfor. Jo flere mennesker, der er samlet, jo højere risiko. Hvis man vil ud, så lad være med at tage hen på de sædvanlige samlingssteder. Man kan opholde sig mange andre steder end i parker og på havnefronter. Gå en tur et sted, hvor du ikke plejer at komme. Solen skinner overalt – du behøver ikke være lige der, hvor alle andre også er,” siger Kåre Mølbak.

Kontakt

For yderligere oplysninger kontakt SSI’s pressetelefon 2260 1123 eller pressemail presse@ssi.dk