Antigentests kan påvise nye varianter

Statens Serum Institut (SSI) har afprøvet en række antigentests med det formål at undersøge, om de kan detektere de varianter af SARS-CoV-2, der findes i Danmark (delta og omikron).

Grafik der viser en antigentest

SARS-CoV-2 epidemien skifter løbende karakter med ændringer i smittetal og nye varianter til følge.

Det betyder, at brugen af antigentests (kviktests) kan stige i perioder, hvor epidemien kræver øget testbehov. Derfor er det vigtigt at sikre, at de antigentests der anvendes, både til professionelt brug og til selv-test, kan påvise de eksisterende SARS-CoV-2 varianter.

Statens Serum Institut har foretaget en afprøvning af en række antigentest for at undersøge, om de kan påvise varianter af SARS-CoV-2.

Konklusion og testresultater er nærmere beskrevet her: Afprøvning af SARS-CoV-2 Antigen tests for påvisning af varianter (Delta og Omikron), 6. januar 2022 (pdf).  

NB. SSI er ikke godkendende myndighed for de enkelte antigentest, og vi validerer heller ikke den øvrige kvalitet af produkterne.

SSI tilbyder at teste antigentest for evnen til at kunne påvise nye varianter

SSI indbyder producenter og importører af antigentests i Danmark til at får afprøvet deres tests. Testkits kan efter aftale sendes til Statens Serum Institut.

Kontakt:
Claus Nielsen
Statens Serum Institut
Bygning 85, rum 322
Artillerivej 5 2300 København S
Mail: cn@ssi.dk, Tlf: 3268 3280

Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI