Vacciner er virksomme overfor ny virusvariant

De nyeste variantopdaterede covid-19-vacciner ser ud til også at være virksomme overfor den nye virusvariant BA.2.86.

Det tyder meget på ifølge et nyt studie fra Statens Serum Institut, der viser at neutraliseringen af BA.2.86 imod antistoffer fra tidligere infektioner eller vaccinationer, er sammenlignelig med neutraliseringen af de andre cirkulerende varianter EG.5.1 og XBB.1.5.

”Det er godt nyt at alt tyder på, at denne nye og noget specielle virusvariant ser ud til at blive hæmmet i samme grad som de øvrige dominerende varianter, der cirkulerer i øjeblikket. Vi overvåger hele tiden covid-19's udvikling, og koordinerer både data og opdagelser med resten af verdens forskere, ligesom vi har haft et tæt samarbejde med vores europæiske søsterorganisationer omkring hurtig videns- og datadeling vedrørende BA.2.86”

Ria Lassaunière, afsnitsleder og seniorforsker på Statens Serum Institut

BA.2.86 blev første gang opdaget i bl.a. Danmark, og SSI har siden fulgt denne virusvariant tæt og har både dyrket virus samt delt data med den øvrige verden.

I dag er BA.2.86 udbredt til 22 lande, og herhjemme har den de seneste uger været i vækst, og den er i uge 38 fundet i cirka 7% af de virusvarianter, SSI finder i sekventeringen.

Hele studiet, der endnu ikke er peer reviewed, kan læses her.

Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI