Hvilke sygdomme er i omløb lige nu? Ny side fortæller om de aktuelle luftvejssygdomme

Statens Serum Institut går i luften med en ny platform på ssi.dk, hvor seneste tal og overvågningsdata for luftvejssygdomme samt en ugentlig vurdering af smittesituationen fremover vil blive offentliggjort.

Sæsonen for luftvejssygdomme er så småt gået i gang, og i år bliver det muligt at følge den aktuelle smittesituation helt tæt på ssi.dk.

Statens Serum Institut (SSI) introducerer onsdag den 11. oktober en ny platform, der samler alle tal og data fra den nationale overvågning af både covid-19, influenza og RS-virus. Her vil man i tal og grafer kunne se smitteudviklingen og læse en faglig vurdering af, hvordan smittesituationen ser ud uge for uge. Den ugentlige vurdering vil kort fortælle om udviklingen i smittebilledet, udviklingen i indlæggelser samt hvilke virustyper og varianter, der cirkulerer.

SSI overvåger året rundt en række luftvejsinfektioner, og henover efterårs- og vintersæsonen, hvor smitten plejer at stige, udvides og intensiveres denne overvågning.

Overvågningen af luftvejssygdomme er baseret på adskillige overvågningssystemer, herunder indrapportering fra borgere, henvendelser til almen praksis og vagtlæger, laboratorieprøver og hospitalsindlæggelser. Dette er en del af SSI’s vedvarende overvågning for at følge både det nuværende smittebillede og udviklingen i samfundet.

Overvågning af influenza, covid-19 og andre luftvejssygdomme

Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI