Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til provinsen Hubei i Kina på grund af udbrud med ny coronavirus

Meldingen fra Udenrigsministeriet om ændringen af sikkerhedsniveauet i Hubei-provinsen i Kina kommer efter, at udbruddet med ny coronavirus nu omfatter flere end 2.500 tilfælde, hvoraf langt de fleste tilfælde er fra Wuhan i Hubei-provinsen.

Billede fra Wuhan

Søndag meddelte Udenrigsministeriets Borgerservice, at man fraråder alle ikke-nødvendige rejser til provinsen Hubei i Kina. Det sker på grund af de skærpede tiltag og rejserestriktioner, som de kinesiske myndigheder har indført, som følge af udbruddet af lungebetændelse med ny coronavirus i byen Wuhan.

Udenrigsministeriet opfordrer desuden til, at rejsende i andre dele af Kina, holder sig opdateret om, hvordan udbruddet udvikler sig, via de lokale myndigheder og nyhedsmedierne.

Læs Udenrigsministeriets anbefalinger

Læs Statens Serum Instituts udbrudsside om coronavirussen

Læs Sundhedsstyrelsen vejledning med svar på de mest almindelig spørgsmål om coronavirussen – herunder hvad man skal gøre, hvis man skal ud at rejse

I fredags fik de franske myndigheder bekræftet tre tilfælde af den nye coronavirus hos rejsende, der havde været i Wuhan. Disse er de første tilfælde i Europa, hvilket dog ikke ændrer på Statens Serum Instituts risikovurdering.

”Selv om man ser enkelte importerede tilfælde, så er der stadig ikke tegn på generel smittespredning i lande udenfor Kina. Risikoen for smittespredning i Danmark anses derfor stadig for at være meget lav.”
Tyre Grove Krause, overlæge og afdelingschef, Statens Serum Institut
Tyra Grove Krause

Kontakt

Tyra Grove Krause, Faglig direktør, Epidemiologisk Infek.bered-Ledelse stab / Epidemiologisk Infektionsberedskab
T. 32688613 @. tgv@ssi.dk Se profil