Nu åbner Danmark endnu mere op

Det går rigtig godt lige nu, og derfor kan vi åbne samfundet en del mere op. Men epidemien er ikke aflyst, den slumrer bare. Der er flere smittede og indlagte hver dag lige nu end på samme tid sidste år. Derfor giver det god mening at fastholde de gode vaner og nogle af restriktionerne, når vi nu løsner for andre af restriktionerne, siger Statens Serum Instituts direktør.

Foto af Henrik Ullum 01

I nat nåede politikerne frem til en aftale om næste skridt af genåbningen af Danmark, der træder i kraft den 14. juni.

Aftalen betyder, at samfundet åbner endnu mere op. Og at brugen af mundbind falder væk fra på mandag, undtagen når man står op i busser eller tog.

Kan ikke aflyse epidemien

Men epidemien er her endnu. Den kan man ikke aflyse, sagde Statens Serum Instituts direktør Henrik Ullum i morgennyhederne.

”Det går rigtig godt, men epidemien slumrer bare. Faktisk har vi flere smittede og flere indlagte hver dag lige nu end samme tid sidste år.”

”Hvis vi dropper alle restriktioner og slipper samfundet helt løs risikerer vi derfor, at nogle af de mange, der i øjeblikket står og venter på at blive vaccineret mod covid-19, når at blive smittet, mens de venter, og det vil være super ærgerligt. Der er også mange der endnu ikke har fået den fulde beskyttelse med to vacciner. ”, siger Henrik Ullum.

Har rådgivet regeringen

I forbindelse med forhandlingerne har Statens Serum Institut (SSI) rådgivet Regeringen og Folketinget om genåbningen af landet.

Sundhedsministeriet havde således forud for forhandlingerne blandt andet bedt SSI om at foretage en samlet vurdering af status på epidemien og en sundhedsfaglig vurdering af risikoen for smittespredning og påvirkning af testaktivitet, hvis man udfaser brugen af coronapasset for en række aktiviteter.

Læs mere

Læs her dokumenterne vedr. genåbning og udfasningen af restriktioner:

Faglig vurdering af udviklingen i covid-19 pandemien i forbindelse med genåbningsplan frem mod 9. juni 2021 (pdf)

Vurdering af effekten af udfasning af coronapas, 7. juni 2021 (pdf)

Ekspertrapport af den 4. juni 2021 - Prognoser for udviklingen af epidemien henover sommeren 2021 (pdf)

Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI