Nye beregninger viser, at covid-19-smitten fortsat forventes at stige i den kommende periode

De nye beregninger viser, at smittetallet i starten af december vil kunne være på 2.000-4.500 smittede om dagen, og at der kan være mellem 60-160 nye indlagte hver dag. Beregninger er dog behæftet med væsentlig usikkerheder. Blandt andet om befolkningens adfærd.

Billede af coronavirus 02

Ekspertgruppen for matematisk modellering af covid-19 er kommet med nye, opdaterede beregninger for epidemiens udvikling frem mod uge 48. De forventer fortsat stigninger i antallet af dagligt smittede og nyindlagte i de kommende uger.

Eksperterne vurderer således, at smittetallene i starten af december kommer til at ligge på mellem 2.000 og 4.500 om dagen. Det er særligt blandt de uvaccinerede og de vaccinerede under 60 år, at der forventes stigende smittetal. Beregningerne er dog behæftet med væsentlig usikkerhed. De medtager blandt andet ikke, om befolkningen vil ændre adfærd, hvis smitten stiger yderligere. Ligeledes er vigende immunitet ikke medtaget i modellen endnu. 

For nyindlæggelserne estimerer gruppen 60-160 daglige nyindlæggelser. Der forventes flest nyindlæggelser blandt de uvaccinerede 20-69-årige og blandt de vaccinerede over 60 år.

Markant spring

”Siden de forrige modelberegninger, der udkom den 15. oktober, kan vi se, at der har været et markant spring i de registrerede nyindlæggelser. Det gælder særligt blandt de vaccinerede over 70 år”, siger læge og leder af ekspertgruppen for matematisk modellering Camilla Holten Møller.

Hun fortsætter:

”Vi kan ikke sige præcis hvad årsagen er til dette spring. Det kommer i kølvandet af efterårsferien, hvor man ofte er tættere sammen med familien på tværs af generationer.”

Ekspertgruppen forventer at levere nye, opdaterede beregninger igen om to uger.

Læs mere

Læs den nye rapport med opdaterede tal her

Figur-1 - Estimerede intervaller for smittetal

Figur til modelberegning uge 43-2021

Figur-2 - Estimerede intervaller for nyindlæggelser

Figur af modelberegning uge 43-2021 02

 

Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI