Det første tilfælde af abekopper er nu påvist i Danmark

Abekopper har den seneste tid vist sig i relativt få tilfælde spredt i flere lande verden over. Nu er det første danske tilfælde påvist.

Det danske tilfælde med abekopper er set hos en mand, der er hjemvendt fra en rejst til Gran Canaria. Han har milde symptomer og er i hjemmeisolation.

Diagnosen blev stillet på Statens Serum Institut, og Styrelsen for Patientsikkerhed foretager kontaktopsporing. Abekopper er nu fundet hos 83 personer i Europa. Belgien: 3, Tyskland: 1, Frankrig: 1, Italien: 1, Portugal: 23, Spanien: 23, Sverige: 1, UK: 29, Danmark: 1

”Danskere generelt behøver ikke bekymre sig, men vi er meget opmærksomme på udbruddet, da det er første gang, vi ser en større spredning af sygdommen udenfor Afrika. Vi kan derfor ikke på forhånd forudsige, hvor mange der kan blive smittet. Sygdommen har indtil nu spredt sig særligt blandt mænd, der har sex med mænd. Derfor er der grund til at have fokus på netop denne gruppe på nuværende tidspunkt. Vi kommer selvfølgelig også til at holde øje med smitte blandt andre grupper. De foreløbige meldinger er, at langt de fleste patienter har milde symptomer, og de fleste tilfælde har ikke krævet indlæggelser”
Faglig direktør Tyra Grove Krause

SSI samarbejder tæt med de øvrige nationale sundhedsmyndigheder, ligesom vi er i tæt koordinering med de internationale sundhedsorganisationer.

Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI