Mange voksne har taget imod tilbud om gratis mæslingevaccine

I de første fire måneder af programmet er 1.600 voksne blevet vaccineret.

Voksen vaccination 01

Den 1. april 2018 indførte regeringen et permanent tilbud om gratis vaccination mod mæslinger til voksne. Tilbuddet gælder, hvis man ikke allerede er vaccineret eller har haft mæslinger.

Voksen-gruppen har taget rigtig godt imod tilbuddet. I programmets første fire måneder er over 1.600 ikke-immune voksne således blevet vaccineret. Det er en meget markant stigning i forhold til samme periode 2017, hvor tallet var 660 vaccinerede.

Bliv vaccineret før du rejser ud

Det er en god idé at beskytte sig. Når man som dansker rejser til lande, hvor mæslingevirus fortsat cirkulerer, er man i risiko for at møde det og blive syg, hvis man ikke er vaccineret eller tidligere har haft mæslinger. Det gælder også, når man rejser til lande inden for Europas grænser. Hjemvendte rejsende med mæslinger vil også kunne smitte ikke-immune personer i Danmark. Derfor opfordrer sundhedsmyndighederne – herunder SSI - til, at man både er vaccineret mod mæslinger ved ophold i Danmark, samt inden man rejser til udlandet.

"Risikoen for at blive smittet ved rejse til udlandet er blevet aktualiseret af, at der er registreret et rekordhøjt antal tilfælde af mæslinger – i alt 41.000 - rundt om i Europa i årets første seks måneder. Det er en betydelig stigning i forhold til hele 2017, hvor Verdenssundhedsorganisationen WHO, registrerede knap 24.000 tilfælde i løbet af året."

"Derfor anbefaler vi, at man bliver vaccineret mod mæslinger både for at beskytte sig selv og for at mindske risikoen for at smitte andre", siger afdelingslæge Palle Valentiner-Branth fra SSI. 

Palle Valentiner-Branth

Kontakt

Palle Valentiner-Branth, Afdelingschef, Infektionsepidemiologi & Forebyggelse
T. 32683269 @. pvb@ssi.dk Se profil