SSI-forskere modtager millionbevilling til forskning i vaccine-hjælpestoffer

Center for vaccineforskning på Statens Serum Institut har modtaget en bevilling på 5 millioner kroner fra det amerikanske National Institutes of Health (NIH) til at forske i nye og bedre vaccine-hjælpestoffer – såkaldte adjuvanser.

Forskere fra Statens Serum Institut (SSI) skal sammen med førende internationale forskere fra Australien og USA teste og forske i nye vaccine-hjælpestoffer. Det skal blandt andet testes imod tuberkulosebakterien.

Adjuvanser bruges i vacciner til at øge immunresponset eller dreje det i en bestemt retning, så det matcher den sygdom, som man ønsker at vaccinere imod. I de senere år er flere vacciner med nye adjuvanser blevet godkendt, bl.a. i coronavirus-vacciner og i en vaccine mod helvedesild.

”I de kommende studier skal vi teste vores mest lovende adjuvanser med nye optimerede tuberkulose-vaccinekandidater fra flere forskellige forskningslaboratorier i verden. Det vil give os en bred viden om, hvad der kræves for at opnå beskyttende immunitet, og hvordan man på bedste vis kan skræddersy adjuvanserne til at give det,” siger Gabriel Kristian Pedersen, som er leder af adjuvansforskningen på SSI.

En del af et større internationalt netværk

Med bevillingen fra NIH bliver forskerne fra SSI en del af et større internationalt netværk, som giver mulighed for at dykke endnu dybere ned i hvilke dele af immunsystemet, der skal aktiveres for at få den mest optimale vaccinebeskyttelse.

”Bevillingen fra NIH giver os et fantastisk netværk med nogle af de dygtigste forskere i feltet. Vi får også mulighed for at anvende noget af den nyeste teknologi,” siger leder af tuberkulosevaccineforskningen Rasmus Mortensen fra SSI.

Projektet har syv samarbejdspartnere fra USA, Australien og Europa og løber over 5 år. Totalbudgettet er ca. 98 millioner DKK, heraf går ca. 5 millioner til SSI.

Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI