Ny professor på Statens Serum Institut (SSI) har fokus på mykobakterier og tuberkulose

Troels Lillebæk fra Afdeling for Tuberkulose og Mykobakterier på SSI er blevet udnævnt til professor ved Københavns Universitet (KU).

Billede af Troels Lillebæk

SSI har fået en ny professor. Det er afdelingschef Troels Lillebæk fra SSI’s Afdeling for Tuberkulose og Mykobakterier, der er blevet udnævnt til professor ved KU.

Professoratet er etableret som følge af en aftale mellem SSI og KU, der skal sikre et udvidet samarbejde mellem de to institutioner.

Troels Lillebæk er i forbindelse med udnævnelsen blevet tilknyttet Afdeling for Global Sundhed på Institut for Folkesundhedsvidenskab på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på KU.

Det nye professorat fokuserer især på tuberkulose (TB) og mykobakterier. TB er stadig på top 10 over dødsårsager i verden med 10 millioner nye tilfælde årligt og 1,6 millioner dødsfald.

”Vores forskning fokuserer især på forekomsten og fordelingen af TB og mykobakterier nationalt og internationalt. Ved hjælp af forskellige DNA-baserede teknikker karakterisere vi bakteriernes arvemasse og kortlægger smittespredningsmønstre og genetiske- og miljømæssige risikofaktorer. Hermed kan vi se, hvordan sådanne faktorer påvirker sundheden og bruge denne viden til at forbedre forebyggelse og behandling”, uddyber professor Troels Lillebæk. Han fortsætter:

”Det er vores ambition at præsentere komplekse genetiske data på en sådan måde, at data bidrager til øget national- og international sundhed”.

Hos SSI er man glade for aftalen og ønsker den nye professor tillykke med udnævnelsen.

”For den enkelte forsker er et professorat en attraktiv mulighed for at fortsætte karrieren på SSI. Men aftalen styrker også forholdet mellem SSI og KU blandt andet vedrørende strategisk samarbejde og forskeruddannelse. Som ved andre professorater kræver stillingen omfattende forskning på internationalt niveau og fagkyndig bedømmelse”, siger SSI’s administrerende direktør Mads Melbye.

Troels Lillebæk

Kontakt

Troels Lillebæk, professor, afdelingschef, Tuberkulose og Mykobakterier
T. 32683704 @. tll@ssi.dk Se profil