European Testing Week (ETW ) for 7. gang

Den 22-29 November 2019 bliver der sat fokus på at få flere testet for hiv og/eller hepatitis under slogannet: Test.Treat.Prevent.

Billede af European Testing Week logo

Næste uge lanceres European Testing Week (ETW) for syvende gang. Her er der endnu engang fokus på at få flere testet for hiv og/eller hepatitis.

Formålet med ETW er at skabe øget opmærksomhed omkring hiv og hepatitis. Det gælder ikke mindst de fordele, der er ved at blive testet og komme tidligt i behandling.

I år er temaet for ETW integreret testning for hiv, hepatitis og kønssygdomme. Fokus er på relaterede aktiviteter, der skal øge opmærksomheden og adgangen til testning – helt i tråd med ETW’s gennemgående slogan: Test.Treat.Prevent.

”Det er vist, at jo før man kommer i behandling, jo bedre mulighed har man for at bevare et godt helbred, ligesom risikoen for at smitte andre formindskes”, siger sektionsleder Susan Cowan fra Statens Serum Institut (SSI).

Aktiviteter over hele Europa

Under ETW går mere end 730 NGO’er, hospitaler og klinikker i Europa sammen om at få flere testet. I løbet af ugen vil der blive afholdt en række af aktiviteter med alt fra at tilbyde testning i klubber, på gaden, og udenfor almindelig åbningstid til oplysningskampagner for at øge opmærksomheden om testning for hiv, hepatitis og kønssygdomme.

Læs mere

For at læse mere om ETW besøg the Success Stories side.

Tilmelding til ETW foregår på hjemmesiden, hvor der også kan findes mere information samt materiale

For at se hvilke organisationer, der deltager i ETW 2019, se listen over organisationer, som har tilmeldt sig.

European Testing Week koordineres af EuroTEST, som er placeret hos CHIP under Rigshospitalet, Infektionsmedicinsk klinik. CHIP kan kontaktes på eurotest.rigshospitalet@regionh.dk.
(D. Raben, Centre of Excellence for Health, Immunity and Infections (CHIP), S. Cowan, Afdeling for Infektionsepidemiologi og Forebyggelse).

Susan Cowan

Kontakt

Susan Cowan, Sektionsleder, Infektionsepidemiologi og Forebyggelse / Blod- og Seksuelt overførte infektioner
T. 32683444 @. sco@ssi.dk Se profil