Fortsat klar konklusion at cluster B.1.1.7 smitter klart mere

Statens Serum Institut beskriver i et nyt notat, hvilke mål og begreber der bruges til at beskrive smitsomheden af de nye virusvarianter. Estimaterne viser fortsat, at cluster B.1.1.7 er mere smitsom, og der er således ingen ændringer i den aktuelle risikovurdering.

Billede af coronavirus 02

Statens Serum Institut (SSI) har udsendt et nyt notat. Her beskriver SSI de mål og begreber, som bruges til at beskrive smitsomheden af de nye virusvarianter.

Notatet beskriver også, hvorfor begreber som for eksempel kontakttallet, ikke altid kan sammenlignes direkte mellem forskellige lande.

Der har været misforståelser om, hvor smitsom B.1.1.7 er, og derfor har SSI præciseret begreber og beregningsmetoder til at vurdere smitsomhed.

Præciseringen har ingen betydning for de beregnede estimater af smitsomheden af cluster B.1.1.7. På samme måde fører det ikke til ændringer i den aktuelle risikovurderingen for cluster B.1.1.7 

Derudover er der i notatet en præcisering i anvendelsen af begrebet smitterate, som indgår i to notater fra den 2. og den 4. januar 2021, hvor der i stedet skulle være brugt begrebet vækstrate.

Tyra Grove Krause

Kontakt

Tyra Grove Krause, Faglig direktør, Epidemiologisk Infek.bered-Ledelse stab / Epidemiologisk Infektionsberedskab
T. 32688613 @. tgv@ssi.dk Se profil