Vaccineekspert skal lede Novo Nordisk Fondens indsats inden for infektionsmedicin

Peter Lawætz Andersen, faglig direktør for Center for Vaccineforskning ved Statens Serum Institut, tiltræder som Senior Project Director for Novo Nordisk Fondens indsats inden for infektionsmedicin.

Billede af Peter Lawætz Andersen

En af Statens Serum Instituts store forskningsprofiler skifter job. Den faglige direktør for Center For Vaccineforskning (CVR), Peter Lawætz Andersen, er blevet ansat som Director for Novo Nordisk Fondens indsats inden for infektionsmedicin. Han tiltræder i sin nye stilling den 1. juni.

Peter Lawætz Andersen har været ansat ved SSI i mere end 30 år og blandt andet været med til at grundlægge Center For Vaccineforskning. Han er højt anerkendt for sin forskning inden for udvikling af nye vacciner og diagnostiske metoder, som har opnået stor international udbredelse.

Skal stå i spidsen for nyoprettet enhed

I Novo Nordisk Fonden skal Peter Lawætz Andersen stå i spidsen for en nyoprettet enhed, der skal lede fondens voksende indsats inden for infektionsmedicin, vaccineforskning, virale infektioner og mikrobielle sygdomme.

Det er blandt andet den nye enheds mål at bidrage til etablering af et nyt stort forskningscenter inden for infektionssygdomme, virologi og immunologi og derved medvirke til, at samfundet bliver endnu bedre til at forebygge og imødegå fremtidige epidemier.

Stort tab for SSI

I anledning af Peter Lawætz afgang fra SSI udtaler SSI’s administrerende direktør følgende:

”Det er et stort tab for SSI at måtte sige farvel til Peter Lawætz Andersen, som gennem de sidste 30 år har været en af SSI’s stærkeste forskere. Peter Lawætz Andersen skabte og ledte gennem mange år CVR som et af Danmarks førende kraftcentre i vaccineforskning. CVR har på en unik måde kombineret den basale immunologi, med dyreforsøg og kliniske afprøvninger med fokus på konkrete at udvikle brugbare vacciner og diagnostiske redskaber. Det at indtænke hele processen fra basal forskning til færdig brugbar vaccine har i høj grad været Peter Lawætz Andersens fortjeneste.”

Og Henrik Ullum fortsætter:

”Peter Lawætz Andersen har på SSI personligt ledet arbejde med at udvikler vacciner mod tuberkulose, klamydia, streptokokker og influenza. Arbejdet har inkluderet både basale opdagelser af hvordan disse mikroorganismer genkendes og hvordan man stimulerer immunforsvaret til at reagere. Peter Lawætz Andersen er internationalt højt anerkendt indenfor immunologi og tuberkulose og modtog i 2011 Danmarks fornemste forskningspris ”Novo Nordisk prisen”. Han kommer til at blive savnet i vores forskningsarbejde. Til gengæld er vi sikre på at Peter Lawætz Andersen i sit arbejde for NNF vil være en fantastisk gevinst for både den danske og internationale kamp mod infektionssygdomme”, slutter Henrik Ullum.

Spændende initiativ

Peter Lawætz Andersen ser tilbage på sin karriere på SSI med stolthed:

”Jeg har grundlagt og ledet CVR i mere end 20 år og efterlader centeret som et stærkt og helt unikt internationalt forskningsmiljø der kan tage nye forskningsresultater hele vejen fra videnskabeligt gennembrud og til vacciner parat til produktion. SSI har med CVR placeret sig centralt i de internationale bestræbelser på at udvikle vacciner imod nogle af verdens største sundhedsproblemer.”

Og Peter Lawætz Andersen fortsætter:

”Danmark står stærkt inden for infektionsmedicin og immunologi, og jeg glæder mig meget til at lede Novo Nordisk Fondens nye initiativ. Et stærkt dansk forskningsmiljø kan bidrage med ny viden, som kan bane vejen for effektiv medicin, vacciner og diagnostik og dermed komme mennesker i både Danmark og resten af verdens til gavn”, siger Peter Lawætz Andersen. Fakta om Novo Nordisk Fonden.

Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond med to hovedformål:

1) at udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen; og

2) at yde støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål.

Fondens vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet. Siden 2010 har fonden uddelt mere end 30 milliarder kroner, primært til forskning ved offentlige vidensinstitutioner og hospitaler i Danmark og de øvrige nordiske lande samt behandling og forebyggelse af diabetes.

Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI