Stigende COVID-19 smittetal i Danmark i uge 31

Der er siden SSI's sidste opdatering på hjemmesiden kl. 14. fredag d. 31. juli tilkommet yderligere 207 tilfælde mandag d. 3. august. Der blev påvist 84 tilfælde torsdag, 59 tilfælde fredag, 63 tilfælde lørdag og indtil videre 16 tilfælde søndag. Tallene for de seneste to dage kan ændre sig.

Der er således indtil videre påvist 429 tilfælde i uge 31, i forhold til 247 tilfælde ugen før. Antallet af ugentlige tilfælde for uge 31 er dermed på niveau med forekomsten i begyndelsen af maj. Der er også testet flere prøver i uge 31, men andelen af prøver der tester positive er også højere end ugen før, nemlig 0,4% i forhold til 0,2% i uge 30.

Den højeste forekomst ses i Ringsted med 175 tilfælde pr. 100.000 borgere, herefter følger Ishøj og Albertslund med hhv. 26 og 25 tilfælde pr. 100.000, men også Århus kommune har en høj forekomst med 22 tilfælde pr. 100.000. Der er tegn på større geografisk udbredelse, idet flere kommuner får påvist tilfælde i forhold til ugen før, særligt region Midtjylland træder nu tydeligere frem på landkortet med 106 nye tilfælde spredt over flere kommuner i uge 31.

”Noget af stigningen skyldes det udbrud der er på Danish Crown i Ringsted, men der er også tegn på mere smittespredning i Danmark generelt”, siger Kåre Mølbak, faglig direktør fra Statens Serum Institut.

”Det er først nu, at vi rigtigt ser en stigning efter genåbningen, og for nuværende er stigningen ikke alarmerende. Der er ikke tegn på større smittekæder eller udbrud, som er ude af kontrol. Men stigningen viser, at vi stadigt er i en epidemi, og vi skal gøre alt hvad vi kan for at kontrollere den. Som borger drejer det sig om fastholdelse af fysisk afstand og håndhygiejne. For sundhedsmyndighederne er kontaktopsporing det vigtigste redskab for at bremse smittespredningen”, siger Kåre Mølbak. 

Indtil videre er antallet af indlagte patienter med COVID-19 på niveau med sidste uge med 24 indlagte patienter, men der er set en stigning i antallet af nyindlagte patienter i uge 31, således er 27 blevet indlagt i uge 31 i forhold til 19 i ugen før.


Kåre Mølbak

Kontakt

Kåre Mølbak, Professor, Ekspert, Direktionen / Epidemiologisk Infektionsberedskab
T. 32683157 @. krm@ssi.dk Se profil