Vaccinationsbreve fejlagtigt udsendt til forældre uden forældremyndighed

I forbindelse med invitation til børneinfluenzavaccination og børnevaccinationsprogrammet er der i perioden fra 7. juli 2023 til 21. september 2023 beklageligvis sendt invitationer til forældre uden forældremyndighed.

Brevene indeholder information om barnets fornavn, men der optræder ikke andre personoplysninger om barnet. Fejlen er sket hos en ekstern underleverandør i forbindelse med ny programmering for at gøre det muligt at kontakte to forældre af samme køn (regnbuefamilier).

Vaccinationsinvitationerne er sat på pause indtil fejlen er rettet.

Alle får besked

Datatilsynet er orienteret, og de berørte forældremyndighedsindehavere vil blive kontaktet per brev snarest muligt. SSI kender på nuværende tidspunkt ikke det præcise antal fejludsendte breve, men skønner at det kan ligge omkring 7.000.

”Vi ønsker løbende at informere danske forældre bedst muligt, for at styrke folkesundheden gennem vaccinationer, og vi ville derfor gerne sikre optimal information også til forældre af samme køn. Vi er meget kede af den opståede fejl og er i dialog med vores underleverandør for at sikre, at det ikke gentager sig”
Henrik Ullum, direktør på Statens Serum Institut
Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI