Tilfælde af legionærsygdom i Dubai

Statens Serum Institut undersøger for øjeblikket, sammen med andre europæiske lande, en stigning i tilfælde af legionærsygdom blandt rejsende fra Dubai.

Der er i EU rapporteret i alt 26 patienter med legionærsygdom siden 1. oktober 2016, hvor patienterne inden de blev syge har opholdt sig forskellige steder i Dubai. Dette antyder en fælles kilde i det omgivende miljø. Man har undersøgt vandprøver fra de indkvarteringssteder, hvor de berørte rejsende har opholdt sig, men de var alle negative for legionella-bakterier.

Undersøgelsen har både fokus på mulige steder for smitte i Dubai, og på rejsen til og fra Dubai. Oplysninger fra rejsende om potentielle smittesteder videregives til de lokale sundhedsmyndigheder i Dubai for at støtte dem i at finde kilder til infektionerne.

Legionærsygdom er en lungebetændelse, der smitter ved indånding af forstøvede vandpartikler med legionella-bakterier. Sygdommen rammer hovedsageligt personer over 50 år, eller personer med nedsat immunforsvar. Da legionærsygdom ikke overføres fra menneske til menneske, er der ingen risiko for yderligere spredning af sygdommen, når berørte rejsende vender tilbage til Europa. Rejsende som oplever symptomer på en luftvejs-infektion i op til to uger efter en rejse til Dubai opfordres til at søge læge.

Søren Anker Uldum

Kontakt

Søren Anker Uldum, Fagchef, Bakterier, parasitter og svampe / Luftvejsinfektioner, meningitis & STI
T. 32683194 @. su@ssi.dk Se profil