Antallet af vaccinerede, der smittes med covid-19, stiger

Der er nu registreret i alt 294.985 tilfælde af covid-19 hos personer med fuld effekt af det primære vaccinationsforløb. Det viser den seneste rapport for gennembrudsinfektioner fra Statens Serum Institut.

Coronavirus 03

Der bliver flere og flere, der bliver smittet med covid-19, selv om de er fuldt vaccinerede.

Det viser den seneste rapport for gennembrudsinfektioner og vaccineeffektivitet fra Statens Serum Institut (SSI).

Ifølge rapporten – der løber frem til den 4. januar 2022 – har man nu registreret i alt 294.985 covid-19-tilfælde hos personer med fuld effekt af det primære vaccinationsforløb. Derudover er der påvist 34.460 covid-19-tilfælde hos personer, der har fået det 3. stik.

Samtidig er effekten af vaccinerne mod covid-19 faldet markant. Det gælder både efter det primære vaccinationsforløb og efter revaccination.

Hos SSI er man ikke overraskede over udviklingen.

”Det er en naturlig konsekvens af, at så stor en del af den danske befolkning er vaccineret”, siger afdelingschef Palle Valentiner-Branth fra SSI.

Se rapporten for gennembrudsinfektioner og vaccineeffektivitet her.

Flere uvaccinerede blandt de covid-19-relatede indlæggelser

Rapporten viser også, at der stadig er en klart højere incidens af covid-19-relaterede indlæggelser blandt uvaccinerede personer.

Den ugentlige opgørelse for uge 52 for personer fra 12 år og derover viser således 59,5 covid-19-relaterede indlæggelser per 100.000 uvaccinerede personer.

Samtidig er antallet kun 15,6 per 100.000 personer med fuld effekt af det primære vaccinationsforløb og 21,1 per 100.00 personer med fuld effekt af revaccination. Altså langt mindre.

Vacciner giver stadig høj beskyttelse mod indlæggelser

Antallet af covid-19-relaterede indlæggelser blandt vaccinerede med fuld effekt af det primære vaccinationsforløb ligger nu på det højeste niveau, siden man begyndte at vaccinere mod covid-19 for lidt over et år siden.”Samtidig er vaccinernes effekt over for at blive smittet med covid-19 faldet markant. Det skyldes introduktion af omikron-varianten, der er langt mere smitsom og som vaccinerne er mindre effektive overfor. Til gengæld kan vi glæde os over, at vaccinerne fortsat yder god beskyttelse mod at blive indlagt og blive alvorligt syg af covid-19”, siger Palle Valentiner-Branth.

For Pfizer-vaccinen, der er den mest brugte vaccine, er effektiviteten for eksempel oppe på 73,7% for de 12-15-årige efter det primære vaccinationsforløb.

For de 16-64-årige og for dem på 65 år og opefter er effektiviteten af Pfizer-vaccinen på henholdsvis 82,6% og 44% beskyttelse mod indlæggelse.

Efter revaccination er effektiviteten 83,6% for de 16-64-årige og 91,2% for de 65-årige og opefter.

Antallet af covid-19-relaterede dødsfald ligger stabilt

Endelig viser rapporten, at antallet af covid-19-relaterede dødsfald blandt vaccinerede med fuld effekt af det primære vaccinationsforløb er steget i perioden fra uge 42 frem til uge 47.

Siden uge 47 er der set et let fald i antallet af dødsfald blandt vaccinerede med fuld effekt af det primære vaccinationsforløb. Det ligger nu på et stabilt, men lidt højere niveau end tidligere på året.

Læs mere

Se rapporten for gennembrudsinfektioner og vaccineeffektivitet her.

Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI